Hlavní obsah

Grönholm porazil v úvodní erzetě Irské rallye Loeba

BELFAST

Vedoucí muž mistrovství světa Marcus Grönholm zahájil Irskou rallye lépe než jeho francouzský rival Sébastien Loeb. Finský pilot za volantem fordu vyhrál ve čtvrtek večer v Belfastu diváckou supererzetu, trojnásobný šampión Loeb byl se svým citroënem na úseku dlouhém 1820 metrů o devět setin sekundy pomalejší. Oba adepty na titul od sebe dělí v pořadí MS jen čtyři body.

Článek

Irská rallye je předposledním podnikem sezóny a v programu mistrovství světa se objevila poprvé. S neznámou tratí se v divácky atraktivním duelu lépe vypořádal Grönholm, ve třetím nejlepším čase zvládl supererzetu kolem budovy Parlamentu v Belfastu překvapivě britský soukromý jezdec Chris Meeke se subaru.

Štěpánu Vojtěchovi s mitsubishi patří 37. místo se ztrátou 12 sekund na Grönholma. Druhý český jezdec Martin Prokop vůbec neodstartoval, protože neprošel technickou přejímkou.

V pátek bude Irská rallye pokračovat devíti rychlostními zkouškami, vítěz bude znám v neděli odpoledne.

Výsledky Irské rallye po 1. erzetě:
1. Grönholm (Fin./Ford) 1:30,8, 2. Loeb (Fr./Citroën) -0,9, 3. Meeke (Brit./Subaru) -1,0, 4. Atkinson (Austr./Subaru) -1,2, 5. P. Solberg (Nor./Subaru) -1,4, 6. Hirvonen (Fin./Ford) a Latvala (Fin./Ford) oba -1,7, ...37. Vojtěch (ČR/Mitsubishi) -12,1.

Reklama

Související témata: