Hlavní obsah

Loeb se v Turecku dostal během druhé etapy z pátého místa do čela

ISTANBUL

Francouzský mistr světa Sébastien Loeb na citroënu se v průběhu osmi rychlostních zkoušek druhé etapy Turecké rallye posunul o čtyři místa a dostal se do průběžného vedení. Do závěrečného dne půjde lídr šampionátu s náskokem 16,2 sekundy před Norem Petterem Solbergem.

Foto: Muhammad Hamed, Reuters

Francouzský pilot Sebastien Loeb během Jordánské rallye

Článek

Vítěz předchozích dvou rallye v sezoně Loeb vstupoval do dnešní etapy až z pátého místa, postupně se však i díky problémům soupeřů propracovával vpřed. Nejhůře dopadl jeho krajan z juniorského týmu Citroën Sébastien Ogier, jemuž v šestém testu explodovala pneumatika a propadl se z vedoucí příčky na pátou.

Citroën i tak náročným tratím v okolí Istanbulu vládne, mezi nejlepší šestkou je pět jezdců na vozech této značky. Výjimkou je finský vicemistr světa Mikko Hirvonen, jenž zachraňuje čest Fordu třetí pozicí pouhou sekundu za Solbergem.

Hirvonenův týmový kolega Jarri-Matti Latvala, jenž se v pátek přetahoval s Loebem o páté místo, havaroval hned v první dnešní vložce a klesl do druhé desítky.

Drama pro nedělních šest závěrečných erzet slibují těsné rozestupy mezi nejlepšími. Reálnou šanci na vítězství má ještě čtvrtý Španěl Dani Sordo, jenž na svou týmovou jedničku Loeba ztrácí 22,4 sekundy.

Bývalý juniorský mistr světa Ogier už je téměř o tři a půl minuty zpět. Na své nejlepší umístění v rallye útočí bývalý mistr světa formule 1 Kimi Räikkönen, kterému i díky výpadkům soupeřů patří šestá pozice.

Turecká rallye, čtvrtý díl mistrovství světa - po 2. etapě:
1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C4) 2:19:13,5, 2. P. Solberg, Mills (Nor., Brit./Citroën C4) -16,2, 3. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Focus) -17,3, 4. Sordo, Martí (Šp./Citroën C4) -22,4, 5. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C4) -3:21,0, 6. Räikkönen, Lindström (Fin./Citroën C4) -4:37,5.

Reklama

Související témata: