Hlavní obsah

Už nechci v Tokiu brečet, vyhlásila Krejčíková, když se Siniakovou otočily bitvu o semifinále

Tokio

Juchaly a vískaly radostí. I pocit křivdy hnal české tenistky Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou ve čtvrtfinále čtyřhry olympijského tenisového turnaje v Tokiu. Po postupu do čtvrtfinále totiž musely na kurt za necelých sedmnáct hodin znovu. Ač vyčerpané, dokázaly krátce po poledni japonského času na rozpálených tokijských dvorcích australskou dvojici Bartyová, Sandersová porazit a postoupit do semifinále.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Barbora Krejčíková (vpravo) s Kateřinou Siniakovou ve čtvrtfinále čtyřhry

Článek

„Přišlo mi jako křivda, že jsme jeden den hrály poslední zápas a další den jsme program otvíraly. Vstřebávala jsem to asi ještě pět minut před začátkem čtvrtfinále. Sice jsem spala hodně, ale stejně jsem se cítila před zápasem hrozně rozsekaná," vykládala Barbora Krejčíková.

„Nejlíp se spí do půlnoci. A my jsme se dostaly do postele vlastně až ve středu," popisovala Krejčíková. „Sice jsme první nasazené, jsme favoritky, ale nikdo na nás nebere ohled. Ředitelství je to úplně jedno," zlobila se Kateřina Siniaková.

Únava z předešlého programu, kdy Krejčíková musela během úterního odpoledne zvládnout třísetovou bitvu ve dvouhře a za pár hodin bojovala se Siniakovou ve čtyřhře, se na českém páru projevila. A česká dvojice vstup do zápasu nezvládla. „Australanky nastoupily do utkání famózně, v úvodu nás úplně přejely," promítala si průběh bitvy o semifinále Siniaková. „První set se nám nepovedl, ale dál jsem hrály bojovně," vyzdvihla Krejíčková.

Klíčovým okamžikem v očích českých deblových jedniček byl brejk při servisu světové jedničky Bartyové. „Hodně nám to pomohlo, zatímco Australanky srazilo," přemítala Krejčíková. „Debl je o tom, že jedna druhou vytáhne, když je potřeba. Měly jsme velké odhodlání. Pomáhá nám, jak spolu držíme," říkala Siniaková.

Nasazené turnajové jedničky se ani nepídily po programu na čtvrteční den, kdy je čeká boj o finále. „Ani bych se nedivila, kdybychom zase dostaly první zápas hned v poledne. Musíme to mít těžké, už to tak asi má být. Možná i proto se nám daří, hrajeme dobře. Vzaly jsme všechno jako výzvu a chceme ji překonat," prohlásila Krejčíková.

LOH TOKIO 2021

Olympijské hry 2021 s označením Tokio 2020 probíhají od 23. července do 8. srpna 2021. Letní olympiáda se koná bez diváků a v akci je 115 českých sportovců. Na olympiádě v Riu 2016 získali Češi deset medailí (jedno zlato, dvě stříbra a sedm bronzů).

S parťačkou chvátaly na regenerační procedury, aby mohly co nejrychleji vyrazit do olympijské vesnice. „Hlavní je jít brzy spát," plánovala Siniaková. „Už nechci dopustit, aby mi v Tokiu tekly slzy jako po osmifinálové porážce ve dvouhře. Necháme na kurtu všechno. Moc chceme do finále, moc chceme medaili. Jen už žádné slzy," říkala odhodlaně Krejčíková.

Reklama