Hlavní obsah

Veslaři na úvod olympiády na přímé postupy nedosáhli, všichni jdou do oprav

Tokio/Praha

Ani jedna ze tří českých posádek, které zasáhly do úvodního dne veslařského programu na olympijských hrách v Tokiu, nedokázala postoupit přímo do čtvrtfinále respektive do semifinále. Skifař Jan Fleissner obsadil v úvodní rozjížďce čtvrté místo, dvojskif Jakub Podrazil, Jan Cincibuch i Lenka Antošová s Kristýnou Fleissnerovou byli pátí. Všichni tak budou o postup do další fáze regaty bojovat v sobotu v opravách.

Foto: Sport.cz

Dvojskifařky Lenka Antošová a Kristýna Fleissnerová.

Článek

Třiadvacetiletý Fleissner se stal prvním českým sportovcem, který zasáhl do programu her. Náhradník za zdravotně indisponovaného Ondřeje Synka se na čtvrtém místě držel od startu a jeho odstup za trojicí postupující do čtvrtfinále se postupně zvyšoval. Za třetím Brazilcem Lucasem Ferreirou nakonec zaostal o více než 11 sekund, v závěru však viditelně šetřil síly na další start.

Z vítězství se radoval favorizovaný Kjetil Borch z Norska, obhájce stříbra z Ria a bronzový medailista z posledního mistrovství světa.

S výrazným odstupem za třemi postupovými pozicemi projeli cílem i Podrazil s Cincibuchem, kteří od úvodu uzavírali startovní pole a závěr stejně jako čtvrtí Němci Stephan Krüger s Marcem Weberem vypustili.

LOH TOKIO 2021

Olympijské hry 2021 s označením Tokio 2020 probíhají od 23. července do 8. srpna 2021. Letní olympiáda se koná bez diváků a v akci je 115 českých sportovců. Na olympiádě v Riu 2016 získali Češi deset medailí (jedno zlato, dvě stříbra a sedm bronzů).

Podobně dopadl premiérový start v Tokiu i pro Antošovou s Fleissnerovou. Zkušené Češky, které chtějí v Japonsku bojovat o účast ve finále, se na prvním mezičase držely na čtvrtém místě v kontaktu se soupeřkami, následně ale klesly na páté místo a i ony zřejmě poté šetřily síly na druhý start, který je čeká již v sobotu.

Druhý olympijský den se do programu zapojí také čtvrtá česká posádka, která se do Tokia kvalifikovala, dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek.

Naděje pro Tokio

Reklama

Související témata: