Hlavní obsah

Víkendový turnaj Evropské lakrosové ligy v Radotíně určí dvojice pro play-off

Po minulém víkendu, kdy hráčky LCC Radotín na domácím hřišti vybojovaly Evropský pohár, se mohou v tomto lakrosovém centru fanoušci těšit tentokrát na skvělý boxlakros v rámci Evropské lakrosové ligy.

Foto: Jan Haluška

Evropská lakrosová liga, turnaj 1

Článek
Fotogalerie

Pilotního ročníku soutěže se účastní čtyři týmy sestavené svými manažery systémem draftů z osmdesáti přihlášených hráčů. Vybírat mohli z hráčů z šesti zemí – Česka, Slovenska, Polska, Německa, Rakouska a na soupisce jsou i dva Kanaďani.

Soutěž sestává ze tří turnajů. Po prvním, který proběhl před dvěma týdny v Králíkách, se nyní hráči sejdou na hřišti LCC Sokol Radotín. Výsledek těchto dvou kol, v nichž se týmy střetly vždy každý s každým, určí semifinálové dvojice pro finálový turnaj, který se koná 20.–21. listopadu v plzeňské hale Na Košutce.

Po prvním turnaji v Králíkách jsou s velkým náskokem na prvním místě tabulky Sky Talons, kteří v Králíkách ztratili jen jediný bod. Vzhledem k tomu, že se boduje každá vyhraná třetina zápasu a další body získává tým za celkové vítězství v zápase, je to skvělý výsledek.

Na dalších místech se s minimálními rozdíly seřadili Blue Warriors, Red Gunners a White Crystals. Právě White Crystals měli jako nejhorší tým prvního turnaje právo výbrat si dva hráče z ostatních týmů a posílit tak svůj kádr do dalšího kola.

Manažer White Crystals Roman Pokorný zvolil Jana Jůzu, pardubického univerzála, a Jamieho Plunketta, zámořskou akvizici týmu Jižního Města.

Zdali tyto posily pomohou týmu k lepším výkonům, budou moci diváci posoudit už v sobotu od 15 hod, kdy se White Crystals střetnou s lídrem ELL Sky Talons.

I v ostatních týmech se do hry zapojí někteří klíčoví hráči, kteří na prvním turnaji z různých důvodů chyběli. Blue Warriors posílí obránce Petr Bek, do sestavy Red Gunners se zapojí plzeňský Ondřej Šedivec a gólman Jiří Pešek doplní v týmu Sky Talons Martina Bartušku, jemuž vyšel první turnaj skvěle.

Diváci tedy mohou očekávat kvalitní a dramatické zápasy a sledovat spolupráci hráčů, kteří v národní boxlakrosové lize nastupují proti sobě.

Úplný rozpis zápasů naleznete na www.lcc-radotin.cz a všechna utkání můžete také sledovat živě na internetu na www.strizna.cz.

Partnery ELL jsou S&S vzduchotechnika, Harrow, Sokra, s. r. o., a Střižna.cz.

Reklama