Hlavní obsah

Skokani Hlava a Koudelka budou největšími hvězdami ELVIA - PRO Ski Jumping Golf Cup

Dva nejlepší skokani na lyžích víkendového mistrovství republiky Lukáš Hlava a Roman Koudelka budou největšími hvězdami čtvrtečního klání na Karlštejně ELVIA – PRO Ski Jumping Golf Cup. Společně s nimi se na karlštejnském osmnáctijamkovém hřišti představí reprezentační trenér David Jiroutek, jeho partnerka, asistentka ženského skokanského týmu a bývalá běžkyně na lyžích Kamila Rajdlová. Skokanský kvintet doplní také Radek Žídek, Jiroutkův asistent.

Článek

Reprezentační trenér David Jiroutek si pochvaluje, že jeho závodníci mají možnost startovat na tak kvalitním turnaji, navíc budou pod tlakem, s nímž se musejí vyrovnat podobně jako když sedí na lavičce nájezdové věže. „Golf děláme kvůli koncentraci. Těch deset sekund na nájezdu je neobyčejně psychicky náročných a při golfu se dostanou kluci do podobné situace mnohokrát za den. To ve fotbale nenajdeme," tvrdí Jiroutek a vysvětluje: „Při golfu, stejně jako skocích na lyžích kde o pohyb na hraně. V půlce švihu už také nemohu nic změnit. Stejné je to ve vzduchu. Proto vše musí být od začátku precizní. A golfová příprava nám pomáhá."

Golfovým bojům předcházely tenisové. „Petr Stejskal, jednatel ELVIA – PRO, mi před pár roky řekl, že musíme změnit sport, protože v tenisu už mě asi neporazí. A tak jsme začali s golfem. Postupně, já s Kamilou, pak se přidal Roman Koudelka a nakonec jsme u golfu skončili všichni," popisuje Jiroutek, jak se skokani dostali na odpaliště a greeny. „Jako doplňkový sport je golf pro nás ideální," dodává Jiroutek, který má handicap 24. Roman Koudelka 31,5, Lukáš Hlava 34, Kamila Rajdlová 34,5 a Radek Žídek 41.

Turnaj ELVIA – PRO Ski Jumping Golf Cup je pátým kvalifikačním série GAAN SPORT GOLF TOUR 2012 a koná se ve čtvrtek 6. září od 8.00 hodin v Golf Resortu Karlštejn. Kromě skokanů na lyžích se představí mimo jiné také zpěvák Jiří Korn, herec, moderátor a hudebník Zdeněk Podhůrský, který zahraje se svou kapelou Underhill, či osobnosti ze světa byznysu.

Společnost GAAN CZ nezapomíná při své pořadatelské činnosti ani na potřebné. Dlouhodobě spolupracuje s občanským sdružením Dobrý skutek, který finančně pomáhá handicapovaným. GAAN CZ nabídne golfové polokošile s logy ELVIA - PRO a občanského sdružení Dobrý skutek k prodeji.

Celý výtěžek z charitativního prodeje polokošil pomůže pětileté Zuzaně Janištinové trpící dětskou mozkovou obrnou, kvůli níž je sluchově i zrakově postižená a nechodící. Rodiče vkládají naděje na zlepšení jejího stavu do ozdravného programu v lázních Klímkovice, který by dívence pomohl v rozvoji fyzických i mentálních dovedností. Pořadatelé, stejně jako skokani na lyžích věří, že potřebnou částku 57 140,- korun ve čtvrtek na Karlštejně získají a udělají tím „dobrý skutek".

Reklama