Hlavní obsah

Basketbalistky Trutnova úvodní čtvrtfinále prohrály o 12 bodů

TRUTNOV

Basketbalistkám Trutnova premiéra ve čtvrtfinále Evropského poháru příliš nevyšla, když doma v úvodním duelu s belgickým mistrem Dexia Namur prohrály 72:84. Dvanáctibodové manko se tak budou muset snažit smazat v odvetě, která se hraje za týden na půdě soupeře.

Článek

Trutnov přitom ještě na začátku třetí čtvrtiny vedl 52:49 a v 35. minutě ještě prohrával jen o dva body, ovšem vaz mu zlomila poslední pětiminutovka, kterou favorizované hráčky soupeře vyhrály o deset bodů. K lepšímu výsledku Trutnovu nepomohlo ani 20 bodů Mišurové, dalších 17 bodů přidala reprezentantka Hartigová.

"Neudělali jsme ostudu. Soupeř prokázal kvalitu hlavně vyrovnaností svého výkonu po celých čtyřicet minut. I když se Namuru nedařilo v některých úsecích hry, dokázali si pomoci ubráněním vlastního koše," hodnotil duel trutnovský trenér Martin Petrovický. "Hráli jsme skoro na hranici svých možností. Týmu bych vytknul jedině, že jsme mohli lépe bránit postupný útok soupeře," dodal trenér s tím, že na tuto činnost se budou muset zaměřit v odvetě.

Domácí pochválil i trenér soupeře Patrick Delsaux. "Jsme šťastní, že jsme vyhráli. Byl to velice těžký zápas se silným soupeřem. Rozhodujícím momentem bylo, že jsme uhlídali Hartigovou ve druhém poločase. Trutnovský tým se však ukázal v dobrém světle a rozhodně se necítíme být jistým postupujícím. Rozdíl není velký," uvedl belgický kouč.

Kara Trutnov - Dexia Namur 72:84 (22:23, 44:47, 60:65)
Nejvíce bodů: Mišurová 20, Hartigová 17, Křížová a Štěpánová 10 - Szymanská 18, Carpréauxová a Nsimbová 17, Malashenková 16. Rozhodčí: Gologanov (Bulharsko), Nituová (Rumunsko). Fauly: 13:20. Trojky: 9:3. Trestné hody: 21/15 - 7/5. Diváci: 1185.

Reklama