Hlavní obsah

James nechybí v nejlepší pětce NBA stejně jako Bryant a Wade

NEW YORK

Nejužitečnější hráč základní části sezóny basketbalové ligy NBA LeBron James podle očekávání nechybí v nejlepší pětce, kterou vybrali novináři ze všech hráčů zámořské soutěže. Spolu s hvězdou Clevelandu se mezi elitní pětici dostali i Kobe Bryant z Los Angeles Lakers, Dwight Howard z Orlanda, miamský Dwyane Wade a Němec Dirk Nowitzki z Dallasu.

Článek

James, který dovedl Cleveland k vítězství v základní části s rekordní klubovou bilancí 66 výher a 16 proher, vyhrál novinářské hlasování, když ho do nejlepší pětky vybralo 122 žurnalistů. Jen o tři hlasy méně dostal Bryant. Naopak jen těsně se do první pětice vešel Nowitzki, který o pět bodů porazil Tima Duncana ze San Antonia.

Na něj tak zbylo umístění v druhé pětce, kterou tvoří ještě rozehrávač New Orleansu Chris Paul, Brandon Roy z Portlandu, bostonský Paul Pierce a Číňan Jao Ming z Houstonu.

Do třetí pětky pak patří Chauncey Billups a Carmelo Anthony z Denveru, Tony Parker ze San Antonia, Pau Gasol z Los Angeles Lakers a veterán Shaquille O'Neal z Phoenixu.

Reklama