Hlavní obsah

V lize basketbalistek Valosun Brno potrápil v derby Frisco

BRNO

Basketbalistky Frisco Sika Brno porazily v dohrávce 17. kola základní části ligy v derby Valosun rozdílem pouhých pěti bodů 74:69. Obhájkyně titulu tak mají v tabulce stejně bodů jako vedoucí USK Praha.

Článek

"S výkonem nejsem příliš spokojen. Hodně jsme chybovali, hlavně v obraně jsme hráli velmi laxně. Začátek jsme dost podcenili," posteskl si trenér vítězek Jan Bobrovský. Frisco odehrálo většinu zápasu pouze se šesti hráčkami a Eldebrinková se Škerovičovou nestřídaly vůbec.

Valosun s novým trenérem Markem Šilhanem vedl na začátku 9:2. Frisco srovnalo krok a získalo až desetibodový náskok, ale ve třetí čtvrtině se Valosun ještě dostal na chvíli do vedení 52:50. Hlavní oporou Valosunu byla pivotka Večeřová, která dala svému bývalému týmu 24 bodů.

"Nečekali jsme tak vyrovnaný průběh, hráčky mají v nohách středeční utkání ve Strakonicích. Přestali jsme hrát pochodový basketbal, více se pohybujeme. Utkání bylo vyrovnané a bojovné," poznamenal kouč Šilhan.

Basketbalová Excelsior liga žen - dohrávka 17. kola:
Frisco Brno - Valosun Brno 74:69 (25:17, 42:31, 60:54)
Nejvíce bodů: Eldebrinková 18, Hejdová 17, Škerovičová 15, Halvarssonová 13, Fordová 11 - Večeřová 24, Mračnová 10, Mrhálková a Zrůstová po 9.

Reklama

Související témata: