Hlavní obsah

Veselý se rozhodl, že během výluky NBA nebude hrát v Evropě

BĚLEHRAD

Český basketbalista Jan Veselý nebude hrát během výluky NBA na evropských palubovkách. Bude trénovat ve Washingtonu, aby byl připraven na svou první sezónu v zámořské soutěži, až skončí stávka. Možný návrat do Partizanu Bělehrad vyvrátil na oficiálních stránkách srbského celku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Basketbalista Jan Veselý

Článek

"I když je výluka, nic to nezměnilo na mých plánech. Po potřebném odpočinku jsem začal individuálně trénovat podle programu, který jsem dostal od Washingtonu. V polovině září se pak přesunu do Ameriky, kde budu pokračovat v tréninku, abych byl připraven na konec výluky," uvedl Veselý na webu Partizanu.

Nechce, aby si fanoušci srbského mistra, v jehož dresu strávil tři roky, mysleli, že se nechce do Partizanu vrátit. "Nerad bych, aby si někdo myslel, že mám problém hrát za Partizan. Tento klub vždy zůstane v mém srdci a vždy se tam budu cítit jako doma. Teď ale stojím na prahu dosažení svého snu hrát v NBA a chci udělat vše pro to, abych byl připraven," vysvětlil důvod své volby.

Jednadvacetiletého rodáka z Ostravy v červnu do NBA draftovali Washington Wizards jako šestého v pořadí. Veselý se tak stal po Jiřím Zídkovi a Jiřím Welschovi třetím Čechem, kterému se podařilo proniknout do nejslavnější basketbalové ligy světa.

Reklama

Související témata: