Hlavní obsah

Šestý titul pro házenkáře Karviné

KARVINÁ

Házenkáři Karviné získali domácí mistrovský titul. V rozhodujícím pátém finálovém utkání české části Interligy ve své hale zvítězili nad pražským Allriskem 21:16 a na trůn se vrátili po dvou letech. Do klubové historie přidali Karvinští zlatý pohár již pošesté.

Článek

Pátému finálovému zápasu dominovaly obrany. Pozornější a důraznější byla ta domácí, kterou navíc překvapivě posílil Roman Farář, jemuž skončilo hostování v Rakousku. V karvinské brance se překonával Miloš Slabý a domácí tým téměř po celý zápas vedl. V padesáté minutě již o šest branek 19:13 a náskok už nepustil.

Karviná si tak vybojovala nejen český titul, ale i možnost nastoupit v interligovém finále proti Prešovu. Poprvé přivítá tohoto protivníka doma v neděli od 18 hodin, odveta se hraje na Slovensku ve středu 19. května.

Karvinský trenér Jiří Kekrt, který se hodně těžce vyrovnával s dvěma předchozími prohrami, označil zisk titulu za příjemný šok. "Na začátku sezóny jsem přebíral mladé mužstvo, navíc o Vánocích odešli Michal Brůna a Tomáš Heinz do konkurenčního Frýdku-Místku. Dali jsme však hlavy dohromady a snažili jsme s mladými hrát pohlednou házenou," řekl.

Cestu za triumfem podle jeho názoru Karviné usnadnil právě obhájce prvenství Frýdek-Místek, který nečekaně vypadl v semifinále. "Musím říct, že jsem šťasten, neboť je to v mé trenérské kariéře dvanáctá zlatá medaile," pochvaloval si Kekrt.

Karviná - Allrisk Praha 21:16
Poločas: 12:9. Nejvíce branek: Vašek 8/5, Szymanski 6, Laclavik 3, Kust 2 - Ťupa 5/3, Trávníček, Kubec, Vtípil a Brabec po 2. Rozhodčí: Haščík, Oťapka. Sedmimetrové hody: 6/5 - 4/3. Vyloučení: 8:7. ČK: Vraný (Allrisk). Diváci: 1400. Konečný stav série: 3:2.

Reklama

Související témata: