Hlavní obsah

O´Neal dorazil do Miami a odstartoval show

MIAMI

Shaquille O'Neal všem ukázal, kdo je největší hvězdou basketbalové NBA. Hned při svém uvítání v Miami, kam přestoupil z Los Angeles Lakers, se nebál velkých prohlášení. Hodlá prý dovést svůj nový tým k titulu, Miami se dosud dostalo nejdále do finále konference.

Foto: ČTK

Takhle řádil O´Neal v dresu Los Angeles, to samé si od něj slibují v Miami

Článek

Před arenu Miami Heat, u níž tísnily tisícovky fanoušků, přivezl hráče obří tahač. O'Neal z něj vystoupil a začal okolo sebe stříkat z vodní pistole svých dětí. Rozvášněný dav to kvitoval potleskem, a tak dostal další vodní spršku. Poté se obrovitý pivot vydal po červeném koberci k mikrofonu, aby pozdravil své nové fanoušky: "Díky za skvělé přivítání. Připadám si tu jak prezident."

Letadlo na počest Shaqua

"Přišel jsem, abych vyhrál pro Miami titul. Nic jiného mě nezajímá," slíbil natěšeným fandům. S Lakers vyhrál titul třikrát a s Orlandem, kde začínal svou kariéru, byl ve finále. V novém působišti přivítal O'Neala i letoun, který za sebou vlekl transparent s nápisem: "Shaqu, svět patří tobě. Vítej v Miami."

V plnění ambiciózních plánů by mu měli pomoci jeho bývalý spoluhráč z Lakers Eddie Jones a loňský nejlepší hráč Heat Dwayne Wade. Prezident klubu Pat Riley prohlásil, že s O'Nealem je Miami nejlepším tým, přinejmenším ve Východní konferenci. "To si pište, možná, že na západě je více superhvězd, ale Detroit letos dokázal, že rozhoduje celý tým. Věřím, že budeme mít skvělý tým a já všem ukážu, že si neříkám Superman jen tak," reagoval populární hráč, který bavil všechny přítomné svými výroky.

Maso je maso

Přestože do začátku sezóny zbývá ještě mnoho času O'Neal už se nemohl dočkat, až dorazí na Floridu. "Hlavně na pláže. Budu se procházet po pláži a užívat si dovolené. Ale pozor! Pokud mě někdo vyfotí a obrázek prodá do novin, chci minimálně patnáct procent z odměny. Víte, mám tak malý plat, že si musím vydělávat všude," žertoval na adresu své gáže, která se pohybuje okolo 30 miliónů dolarů za sezónu.

Žertem odrazil O'Neal i otázku na svou hmotnost. "Nejlépe hraji, když vážím alespoň 140 kilo. Potřebuji pořádný tělo, abych všechno prorazil. Proto jím hodně masa. Dokážete si představit pivota, co jí salát? Já bych ho snad zašlápl. Maso je maso," prohlásil.

Reklama

Související témata: