Hlavní obsah

Indiana - Miami 99:92Stav série 2:2Basketbalisté Indiany srovnali sérii, Heat zlomilo vyloučení Jamese

Indianapolis
Aktualizováno

Jak důležitý je pro basketbalisty Miami LeBron James se hráči Heat přesvědčili ve čtvrtém finálovém utkání Východní konference NBA s Indianou. Jejich největší hvězda byla po šesté osobní chybě v závěru duelu vyloučena a tým to zlomilo. Obhájci titulu prohráli 99:92 a na soupeřově hřišti to byla jejich první porážka v letošním play off.

Foto: Brent Smith, Reuters

Po šesté osobní chybě vyloučen LeBron James.

Článek
Fotogalerie

Semifinálová série pokračuje ve čtvrtek na Floridě. Na finálového protivníka už čeká San Antonio, které na západě vyřadilo Memphis hladce 4:0 na zápasy.

Indiana do utkání vstoupila šňůrou 14:4, ale Miami si soupeře nenechalo více utéct. Poločasovou přestávku Heat orámovali mohutnou ofenzivou a vedli 60:54.

Další úsek hry patřil domácím, ale Heat znovu zareagovali a pět minut před koncem se po trojce Raye Allena dostali do vedení 89:86. Zbytek zápasu však ovládli Pacers, koncovku navíc týmu Miami ztížil fakt, že na začátku poslední minuty byl po šesté osobní chybě vyloučen LeBron James.

Hibbert hrdinou domácích

Hlavní postavou Indiany byl Roy Hibbert s 23 body a 12 doskoky, Lance Stephenson přidal 20 bodů. "Jsme silní psychicky. Nikdy se nevzdáme. Všichni v šatně věří, že můžeme v téhle sérii zvítězit," řekl Hibbert.

Miami vedl s 24 body James, kterému se ale oproti třetímu zápasu tolik nedařilo a navíc se teprve podruhé v kariéře v play off vyfauloval. Mario Chalmers nastřílel 20 bodů.

Pacers přehráli Miami 49:30 na doskoky, naopak náhradníci Indiany už počtrnácté v řadě nastříleli méně bodů než soupeř.

Play off NBA:
Finále Východní konference - 4. zápas:
Indiana - Miami 99:92 (stav série 2:2)

Reklama

Související témata: