Hlavní obsah

Volejbalisty čeká v semifinále Evropské ligy neporažená Belgie

Lucemburk

Českým volejbalistům přisoudil los pro semifinále Evropské ligy favorizované Belgičany, kteří v základní části vyhráli všech 12 zápasů. V sobotu na Final Four v tureckém Marmarisu odehrají první zápas od 14:00 SELČ, pak nastoupí domácí Turci proti Chorvatům.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Čeští volejbalisté v zápase Evropské ligy proti Španělsku.

Článek

Čeští reprezentanti vyhráli úvodní ročník letní soutěže v roce 2004 v Opavě a za necelý týden budou bojovat o další medaile. V cestě jim však budou stát Belgičané, kteří ve skupině A ztratili z 12 zápasů jen dva body po vítězství 3:2. O neporazitelnost je nepřipravili Slováci, Rakušané ani Dánové.

Český tým vyhrál skupinu B o tři body před Černou Horou a pondělní los mu štěstí nepřinesl. "Uvidíme, koho dostaneme v semifinále, ale rád bych Belgii až ve finále," přál si během víkendového turnaje v Opavě jeden z nejzkušenějších hráčů současného kádru blokař Aleš Holubec.

Vítězové Evropské ligy budou mít šanci bojovat v kvalifikaci o účast v prestižní Světové lize. V ní Češi startovali jedinkrát, a to přesně před deseti lety.

Final Four EL volejbalistek bude o víkendu hostit Varna, Belgičanky se utkají s Rumunskem a domácí Bulharky s Německem. Zlatý i stříbrný tým se přímo kvalifikuje do světové Grand Prix 2014, což se loni povedlo vítězným Češkám.

Los turnajů Final Four Evropské ligy ve volejbalu:
Muži:
Marmaris (Turecko) - semifinále (sobota 13. července):
14:00 ČR - Belgie
17:00 Turecko - Chorvatsko
Ženy:
Varna - semifinále (sobota 13. července):
13:00 Belgie - Rumunsko
16:00 Bulharsko - Německo

Reklama