Hlavní obsah

Czudkovi k bronzu gratuloval i herec Ivan Trojan. Jsem hrdý na celý tým, zářil opavský kouč

Pardubice

„Pro nás jste mistři!,“ skandovali už několik minut před koncem úterního rozhodujícího zápasu o bronz v lize basketbalistů opavští příznivci v pardubické hale. Měli k tomu důvod, protože jejich oblíbenci nečekaně vysoko vedli nad nervózně hrajícím domácím týmem. A když zápas skončil, propukla euforie v podání hráčů a celé opavské výpravy přímo na hrací ploše. Opava slaví ligovou medaili po jedenácti letech po vítězství 2:1 v sérii o třetí místo!

Foto: František Gela

Radost opavských basketbalistů ze zisku bronzových medailí v lize.

Článek

„Je to úžasný pocit, že jsme sezónu dotáhli k bronzu. Jsem nadšený, v Opavě jsou skvělí hráči, kteří vytvořili partu, na niž jsem hrdý. A medaile je satisfakcí i pro vedení klubu, který si prošel v minulosti těžkým obdobím," rozplýval se opavský trenér Petr Czudek, jenž přijímal osobní gratulace k medailovému triumfu v hale, ale i prostřednictvím sms zpráv. „Už jich mám na mobilu sto patnáct, a to je sotva půl hodiny po zápase. Víc jsem jich nikdy nedostal. Mám nepřijatý hovor i od herce Ivana Trojana. Řeknu mu: „Ivánku, kamaráde, díky," až se mu ozvu ve volné chvilce," vykládal Czudek.

Opava zanechala v Pardubicích vynikající dojem. „Sezóna byla dlouhá, ale překvapivě méně vyčerpávající, než ta loňská, kdy jsme řešili spoustu věcí. Letos jsme ligou prošli v relativním klidu a bez fatální marodky. Takže v sérii o bronz byl paradoxně větší tlak vytvářen na Pardubice, které musely obhájit třetí místo po základní části," rozebíral opavský trenér.

Zároveň ale ocenil i působení soupeře nejen v play off, ale v celé soutěži. „Smekám i před trenérským kolegou Dušanem Bohunickým a myslím si, že odvedl kus práce. A nebylo by dobré, kdyby se pardubické čtvrté místo hodnotilo jako jejich neúspěch. Trenér přece nemůže za to, když hráči mají úspěšnost při šestkách deset tref z jedenadvaceti pokusů," sportovně bilancoval Czudek rozhodující bitvu.

Pardubický kouč Dušan Bohunický si posteskl: „Bohužel v play off hráči hráli víc individualisticky, než během dlouhodobé části sezóny. To je fakt, který nás stál medaili."

Kapitán zklamaného týmu Zbyněk Pospíšil přitakal: „Trochu se na nás podepsalo neúspěšné semifinále s Prostějovem. Měli jsme blízko k finále a najednou jsme se ocitli na pozici, že nemáme jistou medaili. Nezbývalo nám, než zabojovat o bronz, který jsme moc chtěli získat. Začínalo se od nuly a bohužel jsme vstoupili na jinou strunu, než bylo potřebné. Motivace nechyběla, ale soupeř byl prostě úspěšnější."

Reklama

Související témata: