Hlavní obsah

Největší domácí pokerové události loňského roku

Dnes se podíváme na největší pokerové události loňského roku.

Foto: pokerlife

Pohár pro vítěze jedné z nejslavnějších pokerových sérií na světě

Článek

Zkraje prosince hostila Praha v rychlém sledu rovnou dva velké turnaje prestižních pokerových sérií, sotva si profesionální hráči stačili protáhnout prsty a ti nejštastnější přepočítat balíky eurobankovek po skončení hlavního turnaje světové série WPT (World poker Tour) pořádaném v pražském hotelu Corinthia Towers, takřka ihned měli možnost zasednout k pokerovým stolům pražského casina hotelu HIlton u příležitosti pětidenního klání největší evropské série EPT (European Poker Tour).

Nejpopulárnější evropská série EPT s osmiletou tradicí celoročně obráží evropské metropole, mezi které se již čtvrtým rokem řadí také Praha. Do hlavního turnaje se startovným €5300 se přihlásilo 722 nejlepších hráčů z celého světa, mezi kterými nechyběla česká pokerová esa. Například náš soudobý nejsledovanější hráč, hvězda z moravskoslezského kraje – Martin Stazsko – vypadl hned zkraje. Nejlépe se z našich umístili Vojtěch Růžička na 16.místě a na 17. příčku se probojovala Michaela Smrčková, která měla největší důvod k radosti, neb se do turnaje kvalifikovala online za pouhých 7 evropských a vyhrála v přepočtu více než půl milionu korun.

Vítězem pražského podniku EPT se stal po dlouhých 5-ti dnech nelítostných bojů Němec Martin Finger s výhrou úžasných €720,000 a získává také vítězný náramek od partnera European Poker Tour společnosti Shamballa Jewels v hodnotě €10.000. Na druhém místě se umístil Nizozemec David Boyaciyan s výhrou €535.000.

Reklama