Hlavní obsah

Hlaváčková v Praze skončila ve druhém kole

PRAHA

Cesta české tenistky Hlaváčkové turnajem ECM Prague Open skončila ve druhém kole. V duelu hráček postoupivších z kvalifikace ve čtvrtek podlehla Dominice Cibulkové 6:1 a 6:3. Slovenská fedcupová reprezentantka do čtvrtfinále postoupila především díky tomu, že se lépe vyrovnala se silným větrem.

Foto: www.sport.cz

Český tenista Ivo Minář.

Článek

Ten oběma tenistkám hodně znepříjemňoval život. "Díky tomu větru to byl strašně chaotický zápas. Vůbec nešlo o náš tenis, ani jedna z nás nemohla hrát svoji hru, takže to byl opravdu podle mě nehezký zápas. Já si přijdu, jak kdybych přišla z uragánu," posteskla si Hlaváčková.

Na počasí si stěžovala i vítězka. "Bylo to úplně hrozné, vůbec se nedalo hrát. Myslím, že jsem se tomu lépe přizpůsobila, protože jsem byla více na nohou a dělala jsem méně chyb," prohlásila Cibulková.

Hlaváčková byla navzdory porážce s výkony na štvanických kurtech velmi spokojená. "Dávala jsem si vysněný cíl uhrát kolo v hlavní soutěži. Poslední dva měsíce se mi vůbec nedařilo na turnajích nižší kategorie a moc jsem si nevěřila," uvedla dvacetiletá tenistka ze třetí světové stovky.

Po jejím vyřazení ve dvouhře turnaje WTA dotovaného částkou 145 000 dolarů z českých tenistek zůstává jen Klára Zakopalová, kterou v pátek čeká čtvrtfinále.

Třetí nasazený Hájek dohrál v druhém kole

Prvním českým čtvrtfinalistou mužského challengeru se stal Jiří Vaněk. V úvodním setu zápasu s Nizozemcem Raemonem Sluiterem smazal ztrátu brejku a zvítězil ve zkrácené hře. Výborně pak zvládl i vypjatou koncovku druhé sady. V ní měl Sluiter za stavu 5:4 při Vaňkově podání dva setboly, ale ani jeden neproměnil a vzápětí ztratil servis. V další hře si vypracoval dva brejkboly, oba však český tenista odvrátil a proměnil v pořadí druhý mečbol.

Čtvrtfinále pražského challengeru si zahraje i vítěz loňské juniorky na grandslamovém US Open Dušan Lojda, který otočil zápas s Nizozemcem Peterem Wesselsem a zvítězil ve třech setech.

Ve druhém kole naopak skončila největší česká naděje, třetí nasazený Jan Hájek. V utkání s Rakušanem Oliverem Marachem se už v prvním setu nechal ošetřovat a po prohrané úvodní sadě zápas za stavu 2:3 ve druhém setu kvůli zranění v oblasti kolena vzdal.

Ve druhém kole challengeru s dotací rovných 100 000 dolarů vyřadil nejvýše nasazený Sergio Roitman z Argentiny dalšího českého tenistu. Po Bohdanu Ulihrachovi, který mu zápas vzdal, si poradil i s Ivem Minářem. Daviscupový reprezentant držel s favoritem krok a prohrál až ve zkrácené hře rozhodující třetí sady.

PRAHA
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Cibulková (SR) - Hlaváčková (ČR) 6:1, 6:3, Morigamiová (6-Jap.) - Sequeraová (Ven.) 6:1, 6:3, Pinová (Fr.) - Meusburgerová (Rak.) 6:4, 6:4, Azarenková (Běl.) - Dechyová (5-Fr.) 7:6 (7:3), 6:1.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hradecká, Voráčová (2-ČR) - Ehrittová-Vancová, Rodionovová (Rum./Rus.) 6:4, 7:6 (6:0), Cetkovská, Hlaváčková (ČR) - Paštiková, Sequeraová (ČR/Ven.) 6:2, 1:6, 10:8.
Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Roitman (1-Arg. )- I. Minář (ČR) 6:4, 5:7, 7:6 (7:4), Economidis (Řec.) - Mertl (ČR) 6:2, 6:2, Navarro Pastor (7-Šp.) - Montcourt (1-Fr.) 6:3, 7:6 (7:5), Hartfield (2-Arg.) - Mantilla (Šp.), Vaněk (ČR) - Sluiter (Niz.) 7:6 (7:4), 7:5, Marach (Rak.) - Hájek (3-ČR) 6:4, 3:2 skreč, Juska (Lot.) - Udomchoke (5-Thaj.) 6:1, 6:7 (6:8), 6:4, Lojda (ČR) - Wessels (Niz.) 3:6, 6:4, 6:3.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Friedl, Škoch (2-ČR) - Cipola, Hartfield (It./Arg.) 6:2, 7:5, Cibulec, Kerr (4-ČR/Austr.) - Čermák, Mertl (ČR) 6:4, 7:5, R. Mello, M. Melo (Braz.) - Dlouhý, Zíb (ČR) 6:1, 6:2.

Reklama

Související témata: