Hlavní obsah

Nadal vyhrál turnaj v Torontu a má na dosah pozici jedničky

TORONTO/LOS ANGELES

Španělský tenista Rafael Nadal vyhrál turnaj série Masters v Torontu a výrazně se přiblížil pozici světové jedničky, kterou od ledna roku 2004 okupuje Roger Federer. Letošní vítěz Wimbledonu a Roland Garros porazil v nedělním finále hladce 6:3, 6:2 Němce Nicolase Kiefera, jenž hrál o titul na Masters vůbec poprvé.

Článek

Dvaadvacetiletý Nadal vyhrál pátý turnaj za sebou, celkově sedmý v tomto roce a jubilejní třicátý v kariéře. Za triumf získal 420 000 dolarů z celkové dotace 2 615 000.

Nadal, jenž naposledy prohrál zápas v květnu, stáhl díky triumfu v Torontu Federerův náskok v čele žebříčku na 300 bodů. Pokud Švýcar příští týden v Cincinnati stejně jako nyní v Kanadě vypadne už ve svém prvním zápase a jeho španělský rival postoupí do finále, ztratí po čtyř a půl letech pozici světové jedničky.

"Mám velkou radost z toho, jak jsem odehrál svůj první turnaj na tvrdém povrchu. Je pro mě hodně důležité dobře zahájit tuhle část sezóny," uvedl Nadal, jenž úspěšně zvládl přechod z trávy na americký beton a v neděli vyhrál 29. zápas za sebou.

Safinová získala v Los Angeles druhý titul v sezóně

Tenisový turnaj v Los Angeles vyhrála Dinara Safinová. Dvaadvacetiletá sestra bývalé mužské světové jedničky porazila v nedělním finále za 70 minut Italku Flavii Pennettaovou z Itálie 6:4, 6:2 a získala druhý titul v sezoně.

Nechybělo přitom mnoho a turnaj mohl skončit pro Safinovou mnohem dříve. V utkání třetího kola proti kvalifikantce Alle Kudrjavcevová totiž čtvrtá nasazená musela odvrátit mečbol, než utkání vyhrála v tie-breaku třetího setu.

Poté už ale Safinová nebyla k zastavení a porazila Viktorii Azarenkovou i srbskou favoritku Jelenu Jankovičovou, které tak překazila cestu na pozici světové jedničky. "Takové věci se někdy stávají. Jeden zápas jen tak tak přetlačíte a druhý den hrajete mnohem líp. To se mi přesně dělo, hrála jsem lépe a lépe," uvedla finalistka letošního Roland Garros, která se v novém vydání žebříčku WTA posunula poprvé v kariéře na osmé místo.

TORONTO:
Dvouhra - finále:
Nadal (2-Šp.) - Kiefer (Něm.) 6:3, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Nestor, Zimonjič (2-Kan./Srb.) - B. Bryan, M. Bryan (1-USA) 6:2, 4:6, 10:6
LOS ANGELES:
Dvouhra - finále:
Safinová (4-Rus.) - Pennettaová (10-It.) 6:4, 6:2.

Reklama

Související témata: