Hlavní obsah

Tenistka Siniaková prohrála na Orang Bowlu až ve finále

Plantation

Až ve finále našla Češka Kateřina Siniaková přemožitelku na prestižním juniorském turnaji Orang Bowl na Floridě. Nadějná tenistka prohrála v boji o titul s Chorvatkou Anou Konjuhovou 3:6, 2:6 a sezonu ukončí jako světová dvojka juniorského žebříčku tenisové federace ITF.

Foto: REUTERS/Petr Josek

Dřívější naděje českého tenisu a bývalá světová sedmička Vaidišová turnajem také prošla.

Článek

Šestnáctiletá Siniaková se dostala do finále Orange Bowlu do 18 let jako první Češka po devíti letech. Naposledy to dokázala a získala i titul Nicole Vaidišová, pozdější světová sedmička a současná manželka Radka Štěpánka.

Hráčka pražské Sparty Siniaková prohrála s Konjuhovou v semifinále juniorského turnaje Eddie Herr a o týden později i na Orange Bowlu. „Chtěla jsem hrát jinak, ale ona hrála hodně čopů a já s tím nedokázala nic dělat," řekla česká tenistka.

Turnajem prošla řada hvězd

V letošní sezoně Siniaková vyhrála juniorský turnaj v Miláně, na mistrovství Evropy jednotlivců do 16 let získala stříbro ve dvouhře a zlato ve čtyřhře, stala se halovou mistryní ČR v dorostu a byla členkou zlatého týmu dívek do 16 let ve Winter Cupu.

Juniorský Orange Bowl v minulosti vyhráli mimo jiné Hana Mandlíková v kategorii do 16 let, Ivan Lendl, John McEnroe, Roger Federer nebo Björn Borg.

Reklama

Související témata: