Hlavní obsah

Tenistka Siniaková prohrála na Orang Bowlu až ve finále

Až ve finále našla Češka Kateřina Siniaková přemožitelku na prestižním juniorském turnaji Orang Bowl na Floridě. Nadějná tenistka prohrála v boji o titul s Chorvatkou Anou Konjuhovou 3:6, 2:6 a sezonu ukončí jako světová dvojka juniorského žebříčku tenisové federace ITF.

Foto: REUTERS/Petr Josek

Dřívější naděje českého tenisu a bývalá světová sedmička Vaidišová turnajem také prošla.

Článek

Šestnáctiletá Siniaková se dostala do finále Orange Bowlu do 18 let jako první Češka po devíti letech. Naposledy to dokázala a získala i titul Nicole Vaidišová, pozdější světová sedmička a současná manželka Radka Štěpánka.

Hráčka pražské Sparty Siniaková prohrála s Konjuhovou v semifinále juniorského turnaje Eddie Herr a o týden později i na Orange Bowlu. „Chtěla jsem hrát jinak, ale ona hrála hodně čopů a já s tím nedokázala nic dělat," řekla česká tenistka.

Turnajem prošla řada hvězd

V letošní sezoně Siniaková vyhrála juniorský turnaj v Miláně, na mistrovství Evropy jednotlivců do 16 let získala stříbro ve dvouhře a zlato ve čtyřhře, stala se halovou mistryní ČR v dorostu a byla členkou zlatého týmu dívek do 16 let ve Winter Cupu.

Juniorský Orange Bowl v minulosti vyhráli mimo jiné Hana Mandlíková v kategorii do 16 let, Ivan Lendl, John McEnroe, Roger Federer nebo Björn Borg.

Reklama

Související témata: