Hlavní obsah

Berdych - Nadal 2:6, 4:6Berdych další senzaci v Římě nezvládl, s Nadalem v semifinále prohrál

Řím
Aktualizováno

Český tenista Tomáš Berdych zakončil svou cestu turnajem v Římě, který patří do série ATP Masters 1000, v semifinále. Po čtvrtfinálové výhře nad světovou jedničkou Novakem Djokovičem ho v boji o finále vyřadil antukový král Rafael Nadal. Španěl jasně vyhrál první set 6:2, ve druhém se sice český hráč zvedl, ale prohrál ho 4:6. Rodák z Valašského Meziříčí tak španělskému soupeři podlehl ve třináctém utkání za sebou.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Tomáš Berdych během utkání s Rafaelem Nadalem.

Článek
Fotogalerie

Šestý hráč světa v semifinále nenavázal na čtvrtfinálovou výhru nad světovou jedničkou Srbem Novakem Djokovičem. Úvodní set byl jasnou Nadalovou záležitostí. Pátý hráč žebříčku hned v prvním gamu sebral Berdychovi podání a další úspěšný brejk přidal šestinásobný římský šampión v páté hře.

V druhé sadě držel český tenista se soupeřem krok až do stavu 4:4, pak ale při vlastním servisu nezískal ani fiftýn a Nadal vzápětí po druhém mečbolu zápas ukončil.

Sedmadvacetiletý Berdych si tak připsal třináctou prohru s Nadalem za sebou. Rodák z Valašského Meziříčí naposledy bývalou světovou jedničku porazil v roce 2006 v Madridu a celkem má s jedenáctinásobným grandslamovým vítězem bilanci tří výher a čtrnácti porážek.

Nadal si díky výhře nad Berdychem udržel skvělou bilanci v sezóně, když postoupil do finále na všech turnajích, jichž se zúčastnil. Šestadvacetiletý Španěl si v neděli zahraje o titul se Švýcarem Rogerem Federerem, který ve druhém semifinálovém duelu zdolal Francouze Benoita Paireho 7:6 a 6:4. Bývalé světové jedničky spolu v neděli sehrají jubilejní třicátý vzájemný duel, přičemž bilance hovoří 19:10 pro Nadala. Španěl letos získal už pět triumfů a jen dvakrát odešel bez trofeje.

Tenisový turnaj v Římě, semifinále:
Muži (dotace 2 646 495 eur):
Nadal (5-Šp.) - Berdych (6-ČR) 6:2, 6:4on-line
Federer (2-Švýc.) - Paire (Fr.) 7:6 (7:5), 6:4.

Reklama

Související témata: