Hlavní obsah

Vaidišovou v derby se Šafářovou potěšil pouze postup

PAŘÍŽ

Nicole Vaidišová, která v úterý na tenisovém Rolan Garros postoupila do druhého kola díky vítězství nad Lucií Šafářovou, byla spokojena jen s výhrou, ale ne s výkonem. Její soupeřka přiznala, že byla při své premiéře na grandslamovém turnaji hodně nervózní.

Foto: www.tripod.com

Nicole Vaidišová

Článek

"Určitě to nebyl jeden z mých nejlepších zápasů, začala jsem velice špatně, celý zápas jsem se v podstatě nedostala do tempa, špatně jsem se pohybovala, udělala jsem strašně chyb," kritizovala svůj výkon Vaidišová, která utkání vyhrála ve třech setech 4:6, 6:0, 6:4.

Podle ní soupeřka nekladla větší odpor. "Hrála jsem vyloženě špatně a sama si to zkomplikovala. Jsem ráda, že jsem v tak špatný den byla schopná vyhrát, to se cení," dodala finalistka nedávného turnaje v Istanbulu.

Šestnáctiletá Češka bude ve druhém kole hrát s Italkou Franceskou Schiavoneovou. "Určitě na ni mám," řekla Vaidišová. Zápas to však podle ní bude těžký, protože Schiavoneová je dobrá hráčka, zvlášť na antuce. Na turnajích WTA s ní zatím nehrála, pouze měla možnost sledovat její hru při utkání Fed Cupu mezi Českou republikou a Itálií.

Osmnáctiletá Šafářová byla celý zápas dost nervózní a dělala v důležitých chvílích hodně chyb, což asi rozhodlo ve třetím setu. "Nehrála jsem to, co bych chtěla hrát, nehrála jsem nejlíp, ale to už je premiéra na Grand Slamu," řekla. "Je to zklamání, chtěla jsem vyhrát a řekla bych, že jsem na to měla i šance, ale to už je tenis," podotkla vítězka dubnového turnaje v Estorilu.

Reklama