Hlavní obsah

Oslabené Miami čeká silný Dallas

V nepříliš vhodnou dobu navštíví basketbalisté Miami Dallas, aby zde proti nejlepšímu týmu dosavadní sezony odehráli reprízu loňského finále. Včera se jim totiž zranila jejich největší hvězda a v Texasu se proto představí v roli jasného outsidera.

Článek

Miami letos příliš nepřipomíná tým, který si loni trochu překvapivě dokráčel pro titul. Plán majitelů klubu, kteří si přáli vidět Dwyana Wadea a Shaquilla O'Neala vedle sebe, vyšel: především díky spolupráci nové a stárnoucí hvězdy zámořské soutěže dokázali Heat přejít přes Chicago, New Jersey a poté i silný Detroit, aby ve finále po úvodních dvou prohrách s Dallasem nepříznivý vývoj série obrátili a zvítězili. V této sezoně se ale Miami stále hledá. Zřejmě hlavním důvodem záporné bilance 26-27 je to, že jen málo zápasů odehrálo v plné síle: O'Neal se po dvou týdnech zranil a do zápasového kolotoče naskočil až po více než dvou měsících a se zraněním laborovali i Jason Williams a James Posey. Nejhůř se jim ale vedlo, když se na palubovce neobjevil Dwyane Wade - rozehrávač s obrovským talentem letos chyběl v sedmi zápasech a Heat bez něj dokázali uspět jen jednou proti stěží průměrným Knicks. V únoru už se začalo zdát, že je vše v nejlepším pořádku. O'Neal začal hrát přes 20 minut na zápas a Miami začalo porážet jednoho soupeře za druhým - z osmi soupeřů v řadě jim odolali jen Kavalíři z Clevelandu, ostatních sedm floridský tým porazil. Včera ovšem Miami odehrálo nešťastný zápas. V Houstonu prohrálo 102-112, ovšem prohra není zdaleka to nejhorší; fanoušky nejvíc zarmoutila zpráva o zranění Wadea, který by mohl být mimo hru několik týdnů.

To je vynikající zpráva pro Dallas, který po sérii devíti výher v řadě jasně dokazuje, který tým je v NBA momentálně nejlepší. Mavericks sice vstoupili do sezony nešťastně, když prohráli čtyři zápasy v řadě, od té doby ale kapitulovali jen pětkrát a s bilancí 44-9 jsou v čele Západní konference i celé soutěže. obzvlášť doma jsou Mavericks silní; posledním, kdo vyrovnaný tým trenéra Johnsona porazil na jeho palubovce, byl na začátku prosince Detroit, od té doby uspěl Dallas doma 17x v řadě. Svou sílu ale loňský finalista prokazuje i venku - v posledních zápasech se o tom mohli přesvědčit hráči Philadelphie, Milwaukee a Houstonu, kteří Johnsonovým svěřencům podlehli.

Není proto divu, že je Dallas v dnešním utkání jasným favoritem. Bookmakeři Texasanům věří natolik, že na ně vypsali nízký kurs 1.10 a vysoký handicap 10 bodů. Myslíte si, že Miami dnes dokáže, že dokáže silného soupeře porazit i bez své největší hvězdy? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 7.25.

Reklama