Hlavní obsah

Vyřadí José Mourinho na lavičce Chelsea svůj bývalý klub, FC Porto?

Joseho Mourinha čeká další srdeční záležitost. Před třemi lety dokázal FC Porto dovést až na samý vrchol evropské klubové kopané, nyní tento klub může z Ligy mistrů vyřadit. Chelsea má nakročeno k postupu, z prvního duelu si přivezla remízu 1:1...

Foto: www.chelseafc.com

Trenér Chelsea José Mourinho.

Článek

Porto se doma sice rychle ujalo vedení, když se ve 12. minutě trefil i s přispěním teče Franka Lamparda Raul Meireles. Odpověď Chelsea však byla blesková. Už o čtyři minuty později se do šance dostal Ševčenko a přesnou trefou stanovil na nakonec konečných 1:1.

Chelsea minulou neděli triumfovala v Carling Cupu a dhytila tak jednoho zajíce, další tři pak stále nahání. Vedle Ligy mistrů jí čekají ještě čtvrtfinále FA Cupu proti Tottenhamu a samozřejmě také zbývající duely anglické nejvyšší soutěže. V té to budou mít svěřenci Joseho Mourinha asi nejsložitější, na svém kontě mají sice dohrávku k dobru, i s ní však na vedoucí Manchester United ztrácejí devět bodů.

"Dostali jsme se z těžké základní skupiny, půl sezóny nám chyběl Petr Čech, půl sezóny nám chyběl John Terry, skoro celou sezónu nám chybí Joe Cole, tohle všechno nám teď dodává velkou sílu a sebevědomí," nachází Mourinho pozitiva na ztrátách opor týmu. Mojí představou není porazit Porto, já chci postup do čtvrtfinále. Tenhle tým si zaslouží vyhrát více. Mojí motivací je to, aby hráči měli na konci sezóny o jednu trofej více," myslí Mourinho na celkový triumf v nejprestižnější klubové soutěži.

V cestě za postupem mezi nejlepších osm nemůže portugalský kouč počítat s Johnem Terrym. Kapitán Chelsea se sice dokázal dát rychle dohromady po zranění kotníku, ve finále Carling Cupu však inkasoval úder kopačkou do hlavy od záložníka Arsenalu Diabyho a upadl do bezvědomí. Terry musel být převezen do nemocnice a i když z ní byl po několika hodinách propuštěn, lékaři mu start nedoporučili. Ve středu obrany by ho mohl nahradit konečně uzdravený Khalid Boulahrouz, na marodce naopak stále zůstává Joe Cole.

Také portugalský tým měl a má problémy se zraněními. Ve víkendovém utkání proti Braze si stehenní sval poranili Jose Bosingwa a kapitán Lucho Gonzalez. Druhý jmenovaný sice dostal zelenou, Bosingwa se však na duel na Stamford Bridge bude dívat jenom v televizi.

"Máme mladý, ale dobrý tým. Oproti pvnímu zápasu si musíme daleko více věřit. Nesmíme se bát vynikající bilance Chelsea na vlastním hřišti, to teď neznamená nic. Bude to zápas velkého týmu proti týmu, který se velkým chce stát," prohlásil před utkáním trenér Porta Jesualdo Ferreira. O tom, zda se jeho tým přiblíží k přívlastku velký a vyřadí londýnského favorita, se rozhodne již za několik hodin.

Pravděpodobná sestava Chelsea FC: Petr Čech - Lassana Diarra, Michael Essien, Ricardo Carvalho, Wayne Bridge - Ashley Cole, Frank Lampard, Michael Ballack, Arjen Robben - Didier Drogba, Andriy Shevchenko.

Pravděpodobná sestava FC Porto: Helton - Lucas Buccolini, Pepe, Bruno Alves, Fucile - Paulo Assunção, Raul Meireles, Lucho González - Ricardo Quaresma, Lisandro López, Hélder Postiga.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.00 - 9.00

Tip eurofotbal.cz: 1

Reklama