Hlavní obsah

Derry City mají k postupu dále než Linfield

Dnešní fotbalová nabídka není zrovna rozsáhlá, ale přesto se v ní dají najít zajímavá utkání. Jedním z nich je souboj mezi Derry City a lídrem Severoirské ligy Linfieldem v Setanta Sports Cupu, což mezinárodní turnaj na britských ostrovech. Hráči Derry svému soupeři v prvním zápase podlehli 2:1 a dnes tak mají co napravovat.

Článek

Mužstvo Derry City skončilo v loňské sezoně na 2. příčce tabulky za prvními Shelbourne. Do letošního ročníku, který odstartoval před třemi týdny, vstoupili svěřenci Pata Fenlona dvěmi vítězstvím, ale o víkendu podlehli v souboji o vedoucí příčku v tabulce týmu St. Patrick's Athletic. Už dnes je čeká další utkání, tentokrát pohárové, ve kterém rozhodně budou chtít ukončit sérii dvou porážek v řadě a zajistit si i před nepříznivý výsledek ze hřiště Linfieldu postup. Kvůli nesportovnímu chování v minulém zápase nemůže trenér Fenlon vést svůj tým od pomezní čáry, ale utkání bude sledovat pouze z tribuny. Jinak ale má pouze důvody k radosti; oproti víkendovému ligovému zápasu může počítat s Ruaidhri Higginsem a Markem Farrenem, kteří byli v trestu. Po zranění je navíc fit Alan Moore, ale jeho start je i přesto nejistý.

Pro českého fanouška je Severoirská liga velká-neznámá. Hraje v ní hned několik týmů z hlavního a nejznámějšího města Belfastu. Jedním z nich je i Linfield, který patří každoročně ke špičce soutěže - od roku 2000 si připsal na své konto 3 tituly. Letos míří za dalším; v dosavadním průběhu sezony, tedy v 25 zápasech poznal hořkost porážky pouze jednou a s 58 body je na čele, 4 body před městským konkurentem - Glentorenem. O víkendu deklasoval poslední Loughgall poměrem 6:0 a potvrdil tak svou výbornou formu, na druhou stranu nutno podotknout, že Loughgall získal v dosavadním průběhu soutěže pouhých 6 bodů. Dnes bude Modrý Belfast obhajovat úspěch z domácího hřiště proti Derry City. Rozhodně to ale nebude nic jednoduchého; manažer týmu David Jeffrey bude totiž postrádat hned několik klíčových hráčů. Tresty si musejí odpykat oba stopeři William Murphy a Peter Thompson, stejný důvod připraví o start i útočníka Krise Lindsaye. Reprezentační povinnosti má navíc brankářská jednička Alan Mannus.

Belfásťané vstupují do utkání podle bookmakerů společnosti bwin v roli outsidera a vsadit si tak na ně můžete v kursu 4.00 rovné. Remízu ocenili kursem 3.25. Na irského favorita najdete u stejné společnosti kurs 1.80.

Reklama