Hlavní obsah

Južnyj se na holandské antuce utká s Korolevem

Tenisový turnaj v Amersfoortu má dnes na programu první zápasy čtvrtfinále. V jednom z nich narazí druhý Michail Južnyj v ruském souboji na mladého Jevgenije Koroleva.

Foto: imholzsport.ch

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Oba hráči na sebe doposud ani jednou nenarazili, tudíž se bude jednat o jejich premiérový souboj. V prvním utkání na holandském turnaji s dotací přes 350 000 euro si mladík Korolev překvapivě poradil se šestým nasazeným Dominikem Hrbatým ze Slovenska, když zvítězil ve třech setech. Ve svém druhém zápase, kde byl každý bod velmi důležitý, přešel Rus přes silného Sergio Roitmana. Moskevský rodák nasbíral 83 vítězných míčů, 28letý Argentinec jen o sedm méně. Ve druhém setu byl 19letý ruský hráč nucen vyžádat si lékařskou pomoc kvůli problémům s kolenem. Naštěstí byl schopen pokračovat a zvítězil nakonec v těsném boji po setech 7-5 7-6.

Zatím největšího úspěchu dosáhl 65. hráč světa na konci února na turnaji v Las Vegas, kde na tvrdém povrchu postupně vyřadil Amera Delice, Jamese Blakea, Juana Del Potra, Sama Querreye a až v semifinále nestačil na Rakušana Jergena Melzera. Do čtvrtfinále proniknul v Sydney a v dubnu ve Valencii. Tam vyřadil Garciu-Lopeze, Sergia Roitmana a posléze nestačil na Navarra Pastora ze Španělska. Z posledních čtyř turnajů postoupil pouze jedenkrát do druhého kola - na trávě v Halle porazil v 1. kole Stanislase Wawrinku, ale poté prohrál s Jamesem Blakem.

Světová desítka Michail Južnyj prošel do dnešního čtvrtfinále vcelku hladce, když bez ztráty setu vyřadil Argentince Vassalla Arguella a Rumuna Victora Hanescu. 25letý Rus dokázal letos vyhrát turnaj taktéž v Holandsku, v polovině února na tvrdém povrchu v Rotterdamu. Tam přešel postupně přes Tomáše Berdycha, Robina Haaseho, Davida Ferrera, Novaka Djokoviče a ve finále si poradil s Ivanem Ljubičičem.

Ihned v následujícím podniku ATP v Dubaji prošel až do finále, kde ho zastavil téměř neporazitelný Roger Federer. Do finále se dostal ještě na turnaji v Mnichově. Na nedávno skončeném Wimbledonu postupně udolal Dána Kristiana Plesse, Simona Gillese, Jarka Nieminena a až v osmifinále nestačil na pozdějšího finalist Rafaela Nadala. Minulý týden vypadl překvapivě již v 1. kole antukového turnaje ve švýcarském Gstaadu, kde ho vyřadil Stefan Koubek.

Michail Južnyj je v ruském souboji jednoznačným favoritem. Na jeho výhru vypsali bookmakeři sázkové kanceláře bwin kurs 1.21. Pokud věříte v pokračování spanilé jízdy mladého Koroleva turnajem, můžete si na něj vsadit v kursu 3.50.

Reklama