Hlavní obsah

Premier League: Aston Villa hostí Liverpool

Fotbaloví fanoušci nejen v Anglii se dočkali. Je tu první kolo letošního ročníku nejprestižnější fotbalové soutěže na světě, Premier League. Loni třetí Liverpool by letos rád dosáhl i na příčky nejvyšší. Jako první mu stojí v cestě jedenáctý celek loňského ročníku - Aston Villa.

Článek

Domácí přikoupili za celé léto pouze dvě posily. Z West Hamu přišli za 8,5 mil. liber záložník Nigel Reo-Coker a další záložník Marlon Harewood. Z odešlých hráčů stojí za zmínku jména jako Steven Davis (Fulham), Gavin McCann (Bolton Wanderers), Aaron Hughes (Fulham), Eric Djemba-Djemba (propuštěn), Liam Ridgewell (Birmingham City) či Juan Pablo Angel (New York Red Bulls).

Kouč Martin O'Neill dnes nebude moci postavit do branky gólmana Scotta Carsona, který je v Aston Ville na hostování právě z Liverpoolu. V domácí svatyni se tak představí Stuart Taylor. Útočnou dvojici by měli vytvořit Gabriel Agbonlahor a John Carew, kterým budou ze střídačky krýt záda Luke Moore, Ashley Young a Shaun Maloney. Obránce Martin Laursen je optimistický a říká: „Je výborné, že máme šanci vstřelit konečně více branek.“

V záložní řadě by měl úřadovat především nově příchozí Nigel Reo-Coker se svým dřívějším spoluhráčem z West Hamu Marlonem Harewoodem. Ve středu pole by mohl nastoupit rovněž Patrik Berger, který by si tak zahrál proti svému bývalému klubu. „Všichni trenéři mají cíl. Tím naším je lepší umístění, než bylo to loňské. Myslím, že na to určitě máme. Hráči mají mou velkou důvěru,“ říká trenér O´Neill.

Hosté se v přestupovém období činili rozhodně více než domácí, když se na Anfield Road dokonce uskutečnil nejdražší přestup léta - ze španělského Atletica Madrid přišel za 20 mil. liber útočník Fernando Torres. Do týmu Rafaela Beníteze přišli dále útočník Andrej Voronin (Bayer Leverkusen, zdarma), další forvard Ryan Babel (Ajax, £11,5 mil.), záložník Yossi Benayoun (West Ham, £5mil.), brazilský záložník Lucas Leiva (Gremio), argentinský krajní záložník Sebastien Leto (Club Atletico Lanus, £1,7mil.), brankář bulharského týmu do 21 let Nikolay Mihaylov (Levski Sofia) a 18letý obránce Mikel San Jose (Athletic Bilbao, £270 000).

V týmu Reds naopak nezbylo místo pro veterána Robbieho Fowler (Cardiff City), Jerzyho Dudka (Real Madrid), Florenta Sinama-Pongolleho (Recreativo Huelva,), Luise Garciu (Atletico Madrid, £4m), Craiga Bellamyho (West Ham), Djibrila Cissého (Marseille) a Boudewijna Zendena (Marseille).

Rafael Benítez bude mít příjemné potíže se sestavou, když nemůže počítat pouze se zraněným obráncem Fabiem Aureliem. Více než pravděpodobný je start největší posily Fernanda Torrese, vedle kterého by měli bojovat o základní sestavu Dirk Kuyt, Peter Crouch, Andrei Voronin a Ryan Babel. Do branky se postaví opora z loňské sezony - Pepe Reina. Obrana by se oproti loňsku neměla příliš změnit. Na levém kraji pravděpodobně nastoupí John Arne Riise. Na druhé straně bude operovat Steve Finnan a stoperskou dvojici utvoří Jamie Carragher s Danielem Aggerem. Ve středu zálohy se spoléhá jako už tradičně na anglického reprezentanta Stevena Gerrarda.

„Pokud chceme být úspěšní, musíme vstřelit více branek než loni. Byl bych rád, kdyby útočníci Voronin, Crouch, Kuyt a Torres vstřelili okolo 10-15 branek,“ říká trenér hostí Benítez.

Na výhru domácí Aston Villy vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.65. Na vítězství Liverpoolu si můžete vsadit v příjemném kursu 1.95. Myslíte si, že utkání nebude mít vítěze, pak využijte kursu 3.20, který experti bwin vypsali na remízu.

Reklama