Hlavní obsah

Tilburg čeká souboj o důležité body s nováčkem

Historicky jeden z nejúspěšnějších nizozemských klubů vůbec - Willem II Tilburg - letos nezažívá úspěšnou sezonu. Momentálně se totiž krčí na předposledním místě tabulky a z dnešního souboje s De Graafschapem by tak potřeboval vydolovat tři body.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

V posledních letech však nejsou tyto problémy pro Královskou armádu novinkou, jelikož loni utekla baráži o pouhý bod, předloni si ji úspěšně zahrála. Těžko se tak v brzké době dočkáme rozšíření tří holandských titulů, které má Tilburg na svém kontě už více než půl století - mistrem se stal v letech 1916, 1952 a 1955.

V posledních kolech si však Willem II nevede špatně, když dokázal uštědřit debakl 6:0 poslednímu Excelsioru, s Ajaxem Amsterdam prohrát těsně 2:3 a nejtěsnějším možným výsledkem podlehnout Groningenu. „Jsme v dobré formě. Myslím, že De Graafschap můžeme porazit,“ řekl kouč Andries Jonker, jehož mužstvo se případným vítězstvím posune nejméně do soboty na nesestupovou příčku. Pomoci k tomu mohou uzdravení Frank Demouge a Rodrigues Dos Santos Cristiano, zatímco Angelo Martha je stále marod.

O deset bodů více, tedy 19 nasbírali do této chvíle hosté z Doetinchemu. Ti loni slavili návrat mezi nizozemskou elitu, kterého se dočkali po dvou letech v nižší soutěži. De Graafschap však zažil v posledních sezonách více takových postupů a už se tak stalo tradicí, že pendluje na pomezí Eredivise a Eerste Divise.

Letos se mu však poměrně daří, ale stále nemá nic jistého, jelikož jeho současná 12. příčka je stále spíše podprůměrnou. „Nyní hrajeme v Tilburgu, Twente a doma s Alkmaarem, máme tedy tři těžká utkání,“ řekl trenér Jan de Jonge, jehož tým před týdnem remizoval 1:1 v derby s Nijmegenem. „Willem II jde nahoru, je to pro nás přímý soupeř a tedy důležitý zápas, ve kterém můžeme obrat o body kandidáta na sestup,“ dodal kouč hostí, který dnes bude postrádat kapitána Joosta Volmera.

Dnešní souboj nemá podle bookmakerů společnosti bwin výrazného favorita. Experti světové jedničky díky domácímu prostředí věří spíše Tilburgu, na který si můžete vsadit s kursem 2.25. Myslíte si, že De Graafschap uhraje stejně jako před týdnem remízu? Jestli-že ano, potom si vsaďte právě na ni - kurs je 3.25. Na vítězství hostů nabízí bwin kurs 2.80.

Reklama