Hlavní obsah

Gasqueta prověří v Bukurešti domácí hráč

Na antukovém turnaji v Bukurešti je dnes na programu osmifinálový zápas nejvýše nasazeného Francouze Richarda Gasqueta s místním rodákem Viktorem Crivoiem, jemuž na žebříčku ATP patří 165. místo. Jediný vzájemný zápas vyhrál před čtyřmi lety Gasquet, který v Rumunsku bojuje o první letošní titul.

Článek

Tento rok se pravděpodobně podle představ dvaadvacetiletého Gasqueta nevyvíjí. Mimořádně talentovaný tenista, jemuž loni v žebříčku patřila 7. pozice, se letos výsledkově trápí. Před dvěma měsíci si zahrál finále antukového turnaje ve Stuttgartu, ale jinak si v této sezoně nikde nezahrál ani semifinále.

Mezi letošní úspěchy aktuálně 12. hráče světa se dají započítat ještě dosažená osmifinále z grandslamových turnajů v Austrálii a Londýně a prohraná čtvrtfinále v Queen's Clubu a Torontu, ale to už se v případě držitele pěti titulů a šestinásobného finalisty dostává slovíčko 'úspěchy' spíše do uvozovek.

Na US Open Gasquet vypadl hned v 1. kole a tento týden zkouší štěstí na antuce. To je nakonec povrch, který mu letos přinesl největší úspěch a kde vládne skvělým poměrem mezi vyhranými a prohranými zápasy.

V prvním kole podniku v Bukurešti porazil 3:6, 6:4, 6:4 Španěla Oscara Hernandeze a další Francouzovou překážkou v cestě za premiérovým letošním titulem bude domácí Rumun Victor Crivoi.

Tomu sice v žebříčku patří až 165. místo a valnou většinu zápasů hraje na challengerech, ale přesto by z několika důvodů mohl být pro francouzského tenistu nesnadným soupeřem. Crivoi není jen Rumun, je přímo rodákem z Bukurešti a právě tady by měl mít největší podoporu v hledišti. Není ničím jiným než antukářem, na dalších površích ho neuvidíte.

A nakonec aktuální forma - šestadvacetiletý Crivoi před třemi týdny triumfoval na solidně obsazeném challengeru v italském Manerbiu, což je největším úspěchem jeho sezony plné startů na antukových turnajích nižší kategorie.

Na okruhu ATP se letos hráč, který nikdy nehrál finále turnaje ATP, představil jen na French Open, kde zvládl kvalifikaci než vypadl v 1. kole, a právě v Bukurešti, kde si v úvodu poradil 3:6, 6:3 a 6:4 s Rubenem Ramirezem-Hidalgem ze Španělska.

Jediný vzájemný zápas vyhrál před čtyřmi lety, také na rumunské půdě, v Brašově hladce Gasquet.

Přestože aktuální forma a domácí prostředí hrají do karet Crivoiovi a Gasquet letos nezáří, bookmakeři bwin výrazně favorizují Francouze, na jehož výhru nabízejí kurs 1.07. Dobrou zprávou pro sázkaře, kteří věří v úspěch rumunského tenisty, je fakt, že mají k dispozici vysoký kurs 6.70.

Reklama