Hlavní obsah

Pardubice mohou poskočit do čela

Po reprezentační pauze se v netradiční den odehraje další kompletní kolo české hokejové extraligy. Vítkovice se budou snažit udržet v první šestce i po zápase se Znojmem, které by se ještě rádo pokusilo o zázrak v podobě dalšího postupu do předkola z poslední možné pozice. Plzeň cestuje do lepšícího se Liberce. Pardubice jedou do Mladé Boleslavi.

Článek

Domácí klub se jako nováček v soutěži neztratil, ale prochází sezónou v mnoha různorodých vlnách, přičemž ty špatné převažují. Mladé Boleslavi vyšel skvěle vstup do nového kalendářního roku. V první polovině ledna dokázala zvítězit v šesti zápasech v řadě. Soupeřům přitom přepustila pouze jediný bod, přestože většinu těchto utkání sehrála venku. Ve druhé půlce měsíce se jí ovšem dařit přestalo. Klub se zamotal do nepříjemné situace, která vyústila ve vynucenou změnu na brankářském postu. Marek Schwarz se nějakou dobu hledal, ale na začátku února se mu podařilo udržet venku čisté konto a nyní by se rád v dobrém světle předvedl i domácím fanouškům. Právě před nimi se ovšem klubu jako celku nehraje snadno, což dosvědčuje i nejnižší bodový zisk Mladé Boleslavi v domácích zápasech ze všech klubů extraligy. Po třech týdnech se vrátí dohry David Vrbata, který ovšem již nenajde v útoku vedle sebe bratra, místo něhož na závěr přestupového termínu dorazili tři noví hokejisté.

Hosté začínali sezónu ve volném tempu, ale přes krizi kolem první reprezentační pauzy byli mimo místa zajišťující přímý postup do čtvrtfinále play off naposledy v jedenáctém kole. Pardubice tedy stabilně okupují příčky, o nichž se jim vloni ani nesnilo a potvrzují tak, že se staly klubem značně nevyrovnaných sezón. Drobnou krizí si prošly i v polovině ledna, ale přesto se jim od konce listopadu nestalo, že by nebodovaly ve dvou zápasech za sebou. Trenér je jistě rád, že se podařilo v obraně udržet obránce Petra Čáslavu. Nastoupit také budou moci uzdravení útočníci Jiří Cetkovský a Tomáš Divíšek. V reprezentační pauze přesto mužstvo nemohlo z různých důvodů trénovat kompletní. Start v play off nižší soutěže odnesl navíc zraněním obránce Jakub Nakládal, pro něhož tak sezóna skončila. Mimo hru jsou také další dva hráči. Otázkou pak je, jak se na atmosféře v Pardubickém klubu podepíše trestní oznámení na jeho prodej.

Bookmakeři bwin předpokládají, že touha po prvním místě převáží snahu o únik z posledního. Na výhru Mladé Boleslavi vypsali kurs 2,6 . Hosté těží především z velmi dobrých výsledků v domácím prostředí, což prokázali i ve vzájemných zápasech v této sezóně. S dnešním soupeřem ovšem bodovali i na jeho ledě a tentokrát ho mohou Pardubice porazit v kursu 2,15 .

Reklama