Hlavní obsah

Dostane se Seattle z mizérie?

Úplně opačné starosti mají dva týmy, které se dnes utkají v Seattlu. Domácí Supersonics po loňské vydařené sezoně tu letošní vůbec nezvládli a určitě budou rádi, až bude za nimi; z New Orleans se stal jeden z nejlepších týmů Západní konference, což dnes budou chtít potvrdit.

Článek

Seattle loni s bilanci 52-30 překvapivě vyhrál Severozápadní divizi a nevypadalo to, že by tým kolem Raye Allena, Rasharda Lewise a Luka Ridnoura měl mít letos takové problémy. Sonics se ale propadli na dno Západní konference; od začátku sezony neodehráli ani jeden měsíc s kladnou bilancí a jejich nejdelší vítězná šňůra čítá tři zápasy. Nepomohla ani výměna trenéra, ani odchod nespokojeného Radmanoviče, za kterého jim Clippers poslali Chrise Wilcoxe. Únor je pro Seattle vůbec nejhorší měsíc; vyhráli jen tři zápasy a prohráli jich deset.

Pro jejich dnešního soupeře je naopak únor nejlepším měsícem. Hornets nestačili jen na New Jersey, Indianu a Utah, v devíti zápasech zvítězili. Jedním z nich bylo i utkání se Seattlem, které skončilo 109:102. Bylo to jejich druhé letošní setkání se Supersonics, v tom listopadovém také vyhráli. V souvislosti s jejich úspěchem bývá nejčastěji zmiňováno jméno rozehrávače Chrise Paula, který je jasným kandidátem na titul pro Nováčka roku, New Orleans ale odehrálo v únoru tři zápasy bez něj a pokaždé zvítězilo.

Ačkoli jsou dnes hosty, jsou dnes Hornets podle bookmakerů favoritem s kursem 1.80 a handicapem 1.5 bodu. Věříte, že se Seattle konečně zvedne a svého soupeře letos poprvé porazí? Pak si vsaďte na domácí, kurs na ně je 2.05.

Reklama