Hlavní obsah

Liberec chce hájit svoji arénu i v play off

, 12. března 2006

Play off české hokejové extraligy otevírá své brány. Týmy si vybojovaným umístěním v základní části určily soupeře pro nejdůležitější část sezóny. První a poslední tým tabulky dělilo přesně třicet bodů, ale dnes začínají spolu hrát za stavu 0:0 na ukazateli skóre zápasu i celkového počtu výher v sérii.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Plzeňský brankář Roman Málek chytá střelu Ondřeje Veselého z Českých Budějovic.

Článek

Liberec velmi stál o to, aby skončil v tabulce na prvním místě. Dává mu to totiž ve všech sériích play off výhodu domácího prostředí pro důležité první a případné rozhodující poslední zápasy. Ve 26 utkáních doma v nové hale inkasoval pouhých 29 branek. Soupeři si z ní odvezli jen tři body, když Liberec žádné utkání před svým publikem neprohrál ani po prodloužení. Domácí trenér doufá, že jeho svěřenci budou hrát disciplinovaněji než v minulých zápasech. Postrádat by měl Plodka a Jiruše.

Českobudějovické hokejisty pošle na led trenér, který zatím především ví, jak se dostat z 1. ligy do nejvyšší soutěže. Povedlo se mu to s oběma týmy, které se dnes na ledě potkají. Z Liberce byl však posléze nucen odejít a s Českými Budějovicemi zaznamenal letos již teď samotným postupem do play off mnohem větší úspěch. Pokud chce jeho mužstvo dnes domácí tým potrápit, bude muset najít formu, kterou mělo před olympijskou pauzou. Ze čtyř utkání hraných po ní totiž uspělo s notnou dávkou štěstí jenom doma proti beznadějně poslednímu Vsetínu.

Pro bookmakery BetAndWin by případný úspěch hostů byl velkým překvapením. Na výhru Liberce v normální hrací době vypsali kurs 1,35. Ve vzájemných utkáních této sezóny vždy skutečně zvítězil ten tým, který hrál na vlastním ledě. I proto jsou dnes České Budějovice v kursu 6,3 jasnými outsidery.

Reklama