Hlavní obsah

Který z anglických gigantů postoupí do finále LM?

PRAHA

Úvodní semifinále Ligy mistrů čeká dva anglické fotbalové giganty. Obhájce trofeje Manchester United ve středu přivítá londýnský Arsenal a hodlá si vytvořit lepší výchozí pozici do odvety, než ve čtvrtfinále proti FC Porto.

Článek

Vítěz Premier League totiž v úvodním čtvrtfinále s Portugalci jen remizoval 2:2 a postup mu musel zachránit hvězdný Cristiano Ronaldo. Portugalec se trefil parádně z velké dálky už v 6. minutě odvetného duelu. Arsenal postoupil přes španělský Villarreal.

Trenér Wenger nejspíše nebude moci nasadit obránce Silvestreho, který za Manchester odehrál 64 utkání v Lize mistrů. „Má potíže se zády a jeho start vidím 50 na 50,“ řekl francouzský kouč. Bolavé tříslo nepustí do hry van Persieho, nejspíše nenastoupí ani Clichy. V pořádku by měl být Djourou. Domácí nemohou počítat s Gary Nevillem, naopak už je po dlouhé pauze k dispozici Wes Brown.

Oba celky se v pohárové Evropě nikdy neutkaly a Manchester United dokonce nikdy žádný anglický klub nevyřadil. Naopak Arsenal nedokázal přes domácího soupeře v pohárové Evropě postoupit.

Celkem se oba týmy utkaly 205x, Manchester vyhrál 82 zápasů a Arsenal se radoval 78x při skóre 309:299. V dramatickém závěru Premier League Arsenal zajíždí na Old Trafford 16. května. V listopadu Kanonýři obhájce titulu po dramatickém závěru porazili 2:1.

Na vítězství Manchesteru si můžete vsadit v kursu 1,8, na výhru Arsenalu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,3.

Reklama