Hlavní obsah

Kapitán Navrátil litoval, že to v Davis Cupu nevyšlo už letos

Marek Burkert (Moskva)Právo

Jeden jediný okamžik rozprášil definitivně letošní české daviscupové vyhlídky. Zklamání se v našem týmu po Berdychově skreči a konečné porážce 2:3 dalo v neděli krájet. „Je to tragédie pro nás, pro fanoušky, ale hlavně pro Tomáše,“ litoval kapitán Jaroslav Navrátil.

Článek

Po pětisetové páteční tahanici s Maratem Safinem byl Berdych unavený. Na čtyřhru proti Rusům Andrejevovi a Davyděnkovi, kteří precizně ovládají hru od základní čáry, si moc nevěřil. Během soboty ale nabral síly a začal dodržovat Navrátilův taktický plán. „U Tomáše je trochu problém v hlavě. Když hrál s Davyděnkem naposledy v Cincinnati , tak dodržoval, co jsme si řekli do stavu 3:3. Pak si prohrál servis a ve druhé sadě dostal 6:2,“ líčil Navrátil.

V neděli bylo ale všechno jinak. Berdych zaskočil světovou čtyřku špičkovým antukovým výkonem. „Že by mohl Tomáš takhle zahrát, tomu nikdo včetně Davyděnka nevěřil,“ řekl Navrátil. „O to větší škoda, protože tenhle zápas mohl Tomáše poslat skvěle dál do celé antukové sezóny. Viděl, že je schopen vynikajícího výkonu i proti takovému kalibru jako je Davyděnko a navíc v Rusku. Teď se dá bohužel čekat delší pauza, což je dost nepříjemné, protože Tomáš obhajuje semifinále v Monte Carlu a čtvrtfinále v Římě,“ připomíná Navrátil. Žebříčkový pád z první desítky se zdá takřka jistý. „Bude to mít asi pro Tomáše větší následky,“ myslí si Berdychův kouč.

U daviscupového týmu bude Navrátil pokračovat i příští rok. „Smlouvu mám ještě na jednu sezónu, ale těšil jsem se, že vyjít by nám to mohlo už letos. Radek Štěpánek sice může hrát ještě třeba dva, tři roky, ale postavení podle žebříčku není takové, abychom byli mezi nasazenými týmy. Takže při losu můžeme dostat příští rok velmi, velmi těžkého soupeře,“ obává se trochu Navrátil.

Reklama

Související témata: