Hlavní obsah

Slovácko věří v Bělehradě v důstojnou rozlučku. Proti Partizanu nastoupí bez tří veteránů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po domácím nezdaru s Kolínem nad Rýnem nastoupí ve čtvrtek večer fotbalisté Slovácka k poslednímu utkání skupiny D Konferenční ligy na hřišti Partizanu Bělehrad už bez nadějí na postup do další fáze soutěže. Hradišťský tým by se ale i tak ve srbské metropoli rád rozloučil solidním výsledkem.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

V popředí Vlastimil Daníček se raduje se spoluhráči ze Slovácka po zápase v Nice.

Článek

„Chceme Partizan co nejvíc potrápit. Vynasnažíme se předvést co nejlepší výkon a proti kvalitnímu domácímu mužstvu uspět. Každý zápas v prestižní evropské soutěži pro nás znamená obrovskou zkušenost. Navíc hrajeme o finanční odměnu a český koeficient. Motivaci máme pořád velikou," tvrdí hradišťský kouč Martin Svědík, který doma nechal kromě zraněného Reinberka a vykartovaného Trávníka také veterány Petrželu, Kozáka či Kadlece.

„Petržela s Kozákem mají menší zdravotní problémy. Kadlece jsme nechali odpočnout před náročným ligovým finišem. Aspoň uvidíme v těžkém duelu jiné hráče," vysvětlil.

Podle záložníka Vlastimila Daníčka to bude příležitost zejména pro mladší fotbalisty Slovácka. „Můžou se ukázat a chytit šanci za pačesy. Máme teď docela široký kádr, takže trenér sestavu protočí. I bez některých zkušených borců se popereme se silným Partizanem o body. Chceme se s Konferenční ligou rozloučit důstojně," přeje si.

Má za to, že hradišťským fotbalistům prospělo odložení víkendového utkání domácí nejvyšší soutěže na Spartě. „Směrem k zápasu v Bělehradě nám to určitě po fyzické stránce pomohlo. Jiná věc je, že kvůli tomu budeme mít pořádně nabitý závěr ligového podzimu," připomněl Daníček, že moravský celek budou poté čekat od této do další neděle duely s Pardubicemi, v Praze na Letné a v Mladé Boleslavi s Hradcem Králové.

Stejně jako v předchozím venkovním střetnutí Slovácka v Konferenční lize ve francouzském Nice nebudou smět ani ve čtvrtek v Bělehradě do hlediště fanoušci. Partizan pyká za zakázanou pyrotechniku a provolávání diskriminačních hesel. „Je to škoda, k fotbalu patří bouřlivá atmosféra. Na tribunách mají ale být aspoň děti, takže úplné ticho snad na stadionu nebude," očekává Svědík. „Mrzí nás, že si na Partizanu opětovně neužijeme skvělou kulisu," svěřil se Daníček.

Reklama

Související témata: