Hlavní obsah

Zbytečné drama s neškodným Slováckem, kritizují v Německu Kolín

Německá média po čtvrteční výhře fotbalistů Kolína nad Rýnem 4:2 nad Slováckem zkritizovala domácího bundesligového favorita, že z utkání druhého kola skupinové fáze Evropské konferenční ligy udělal zbytečné drama. Hosty z Uherského Hradiště především za výkon v úvodním poločase označili někteří novináři za neškodné.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Juchající Florian Dietz po druhém gólu v síti Slovácka.

Článek

"Kolínskému týmu stačil na vítězství 4:2 přinejlepším průměrný výkon. To, že se z utkání proti neškodnému překvapivému vítězi českého poháru stala ve druhém poločase podívaná, bylo zbytečné," upozornil deník Die Welt. "Tento zápas byl emocionální horskou dráhou a gólovou párty," napsal list Bild ve svém internetovém vydání.

"Kozlíci" si v úvodním poločase vypracovali vedení 2:0 po gólech Sargise Adamyana a Floriana Dietze. Slovácko v rozmezí 49. až 52. minuty díky Janu Kalabiškovi a Milanu Petrželovi srovnalo, Kolín však opět odskočil zásluhou proměněné penalty Dejana Ljubicice. Stejný hráč pak stanovil konečné skóre. Hosté si po zápase stěžovali na některá kontroverzní rozhodnutí ukrajinského sudího Jevhena Aranovského, jehož výkon ale německá média neřešila.

"Po dobrém začátku a nedbalé prostřední části se chopil iniciativy Ljubicic a stal se rozdílovým hráčem," ocenil rakouského záložníka deník Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Florian Dietz z Kolína n. R. slaví se spoluhráči gól vstřelený Slovácku.

Trenér Kolína Steffen Baumgart na rozdíl od médií výkon Slovácka ocenil. "Viděli jsme dobrý zápas od obou týmů, Slovácko má vysokou kvalitu. Nebyli jsme nutně lepším týmem, ale nakonec jsme soupeře porazili," prohlásil na tiskové konferenci.

"Po poločase jsme byli zmatení a nemohli jsme se uklidnit. Dvakrát jsme nedokázali odkopnut míč, ale byl to pro nás budíček. Důležité bylo, že nás celý stadion hnal dopředu. To klukům dodalo sebevědomí," doplnil padesátiletý kouč.

S domácími podle médií hodně zamávala nečekaná ztráta dvoubrankového náskoku. "Kolín v této fázi utkání plaval. Nemohl za to jenom rychlý dvojitý úder Slovácka, ale také bázlivé chování domácí obrany, které k tomu vedlo," uvedl magazín Kicker na svém webu.

"I přes průměrný výkon v prvním poločase se zdálo, že Kolín je na cestě za jasným vítězstvím. Jenže zmatená první čtvrthodinka druhé půle znovu posílila soupeře, který dokonce mohl vstřelit víc než dva góly," napsal Die Welt.

Foto: Sofascore.com

Statistika utkání Konferenční ligy Kolín n. Rýnem - Slovácko.

Německá média se shodla, že nejdůležitější bylo pro svěřence trenéra Baumgarta vítězství. "Hosté se ani v závěru nevzdali a dál bojovali, ale Kolín už znovu dvoubrankové vedení neztratil a na konkurenty ve skupině D hledí z prvního místa tabulky," dodal Kicker.

Reklama

Související témata: