Hlavní obsah

V neúplném kole se hraje repríza loňského super zápasu Nejzbach - Sparta

Praha

Pouze tři utkání ze šesti budou sehrána v rámci 5. kola Chance futsal ligy. Zbylé zápasy jsou odloženy vzhledem reprezentační akci v Kuvajtu.

Foto: Michal Pavlík, Svaz futsalu FAČR

Pražská Sparta zajíždí do Vysokého Mýta.

Článek
5. kolo CHANCE futsal ligy
pátek 24. října od 20.00 hodin

SK Olympik Mělník – SK Slavia Praha (SH Neratovice)

Ani jeden z týmů ještě v novém ročníku Chance futsal ligy nevyhrál. Favoritem je pražská Slavia, ale i mělnický Olympik má hlad po bodech. Páteční zápas 5. kola tak bude velice pikantní. Neratovická hala se má na co těšit.

Mělník naposledy prohrál na půdě brněnského Helasu 2:6. „Čeká nás pátý pokus na zisk nějakého bodu. Víme, kde nás tlačí nejvíce bota," upozornil trenér Mělníku Pavel Šuba a navázal: „Tak ji zkusíme v týdnu rozšlápnout a pak v pátek konečně mít radost. I Slavia se trošku dostává pod tlak, takže to bude velice těžký a důležitý zápas pro oba týmy."

Slavia ví, že se jí začátek sezóny nepovedl. „Úvod sezóny se nám bodově vůbec nevydařil, a za vedení klubu musím říct, že jsme velmi nespokojeni. Utkání s Mělníkem bereme se vší vážností, s respektem ke kvalitnímu soupeři, a tvrdé práci, kterou s týmem Pavel Šuba podstupuje. Určitě nic nepodceníme, Olympik je velmi silný tým, především v domácím prostředí," řekl prezident pražského celku Daniel Kolman. „Pevně věřím, že budeme slavit první výhru v sezóně, a konečně dotáhneme zápas do vítězného konce. Nečeká nás však nic lehkého, a bude potřeba, aby ze sebe hráči dostali maximum, pokud chtějí na výhru pomýšlet. Žádné zásadní změny v sestavě nečekám, ovšem je nutno podotknout, že někteří naši hráči si proti Benagu o základní sestavu řekli. To má v rukou naše trenérská dvojice," dodal prezident Slavie.

1. FC Nejzbach Vysoké Mýto – AC Sparta Praha (DM Vysoké Mýto)

Loni to byl možná zápas roku. Nejzbach ještě deset minut před koncem prohrával se Spartou 1:5, ale nakonec zvítězil 7:6. Neuvěřitelný obrat. Jak páteční duel 5. kola CHANCE futsal ligy po téměř roce dopadne, můžeme jen s chutí očekávat.

Nejzbach nevyužil reprezentační pauzy a rozhodl se duel odehrát bez brankáře Libora Gerčáka, kterého nahradí Horyna, jehož výkon v Teplicích mnozí odborníci chválili i přesto, že dostal osm branek. Vysoké Mýto se však na severu Čech prezentovalo dobrým a kompaktním výkonem. Jedině tak bude moct porazit rozjetou Spartu.

Sparťané jdou do zápasu z druhé pozice. Letos ještě neztratili ani bod. „V pátém kole nás čeká velice nepříjemný soupeř Nejzbach Vysoké Mýto. Pod vedením nového trenéra Marka Kopeckého určitě očekávali lepší vstup do soutěže, a proto nás v pátek nečeká vůbec nic lehkého. Zápas bude navíc i pikantní pro dva navrátilce Formánka a Semeráda, kteří minulou sezonu působili s námi ve Spartě," připomněl kapitán Pražanů Miroslav Rott.

pátek 24. října od 20.30 hodin

Mados MT Hradec Králové – Helas Brno (SH H. Králové-Třebeš)

Futsalisté Hradce Králové hostí v pátečním utkání Helas Brno. Hosté přijedou na východ Čech oslabeni. Citelně bude chybět reprezentant David Cupák. Oba celky se totiž nedohodly na odložení, což trenér Helasu poněkud rozpálilo.

„V pátečním zápase se můžeme těšit na tradiční brněnský tým Helas. Určitě nás nečeká lehký soupeř. S největší pravděpodobností bude oslaben o reprezentanta Cupáka, ale ani to nesnižuje jejich kvalitu. Helas bude chtít určitě bodovat, protože vstup do sezóny se mu zrovna dvakrát nepovedl. Naopak my chceme odčinit neúspěch na Spartě a chceme navázat na velmi dobré výkony ze začátku soutěže. Věřím, že trenérské trio tým perfektně připraví a tři body zůstanou v Hradci Králové," řekl před utkáním manažer Hradce Králové Miloš Němeček.

Trenér Helasu Jan Loup se však na vedení domácího celku zlobí: „Především bych chtěl poděkovat vedení Hradce. Na grémiu jsme se dohodli, že odkládáme zápas, protože David Cupák odlétá s reprezentací do Kuvajtu. Pak nám bylo sděleno, že nemají termín v hale a zápas se musí odehrát v původním termínu. Pravda je, že jsme žádost o přeložení poslali o dva dny později, ale myslel jsem si, že chlapské slovo platí, proto jsem to neřešil. Do Hradce pojedeme bez Cupáka, Lacka, Havla, Lidmily, Havlíka a Sýkory. Pokusíme se získat nějaké body."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.