Hlavní obsah

Hamilton by s Ferrari letos titul vyhrál, tvrdí bývalý prezident italského týmu

Letošní sezona formule 1 už sice skončila, diskuse na téma, z jakého důvodu Ferrari nevyhrálo titul, však trvá dál. Zatímco Sebastian Vettel viní z neúspěchu vůz, italská média vidí příčinu v německém jezdci. Dělal prý mnoho chyb. Teď se svým názorem do debaty přišel i bývalý prezident Ferrari Luca di Montezemolo.

Foto: Profimedia.cz

Lewis Hamilton.

Článek

Dlouho se v letošní sezoně Lewis Hamilton z Mercedesu a Sebastian Vettel přetahovali o vedení v průběžném pořadí šampionátu formule 1. Po letní přestávce však začal mít Vettel problémy a Hamilton se s předstihem mohl radovat už z pátého titulu v kariéře. Kdo je viníkem, že Ferrari opět na titul nedosáhlo?

Podle Vettela u Ferrari došlo po pauze k výraznému výkonnostnímu propadu vozu. To si však nemyslí italská média, která se domnívají, že chyboval hlavně jednatřicetiletý jezdec. Se svým názorem přišel i Luca di Montezemolo. Bývalý prezident Ferrari prohlásil, že s Hamiltonem by italská stáj titul získala.

„Letos to byla jeho nejlepší sezona v kariéře,“ pochválil Hamiltona di Montezemolo na webu f1i.com. „Měl slabší okamžiky a krize, ale s Ferrari by letos vyhrál. Nepodceňuji Vettela, ale Hamilton byl mimořádný,“ vysvětloval jednasedmdesátiletý Ital s tím, že tým měl Vettela také více podporovat.

„Ferrari mělo letos dobrý vůz. V určitých chvílích byl dokonce lepší než Mercedes, avšak něco mu ještě chybělo. Vettel samozřejmě udělal několik chyb, ale tým ho měl podržet. Je jedním z nejlepších jezdců, když je však frustrovaný, musí ho tým podporovat,“ uzavřel di Montezemolo.

Reklama

Související témata: