Hlavní obsah

Svatá trojice zlikvidovala při závodech zloděje

Ke kurióznímu případu došlo v hlavním městě Velké Británie při štafetovém závodě I Move London. Zloděj vytahující nepozorným přihlížejícím z kapes a kabelek mobilní telefony a peněženky byl dopaden jedním z účastníků, který se po trati pohyboval v kostýmu biskupa v doprovodu mnicha a jeptišky.

Foto: Profimedia.cz

Když se v Londýně sejdou církevní hodnostáři, nemusí to pro kriminálníky dopadnout dobře. (ilustrační foto)

Článek

„Tohle není tvůj nejlepší den, když tě dostal biskup," řekl prý Max Livingstone-Learmonth dopadenému pobertovi. Čtyřicetiletý běžec se zrovna účastnil štafetového závodu s ambicí na získání světového rekordu jako nejdelší nonstop štafetový závod. Max už tradičně běhá v doprovodu své ženy převlečené za mnicha a kamarádky v rouše jeptišky.

Trojice byla zrovna na trati závodu, když Livingstone-Learmonth zahlédl ženu, jak zoufale pronásleduje ulicí prchajícího muže a vykřikuje „Zastavte ho! Zastavte ho!" Trojice pod vedením vysokého čtyřicátníka nezaváhala ani na okamžik. Po zhruba sto metrech se jim podařilo zloděje dostihnout a Max Livingstone-Learmonth jej doslova přišpendlil k nejbližší zdi, a to za pomoci své biskupské hole.

Na pomoc navíc přispěchali další dva muži, kteří byli na cestě do restaurace. Společnými silami udrželi kriminálníka pod kontrolou do příjezdu policie. Ten se mezitím svíjel a trapně vymlouval, že je nevinný. Z kapes mu zatím padalo velké množství telefonů a peněženek. Sám Max nepatří k věřícím lidem. Vyústění incidentu ale přesto s úsměvem označil za „zásah vyšší moci".

Max společně s manželkou a kamarádkou běhají pravidelně pro nejrůznější charity. „Svaté trojici" se také podařilo loňský maratón v Londýně absolvovat v převlecích za 3 hodiny 21 minut a 33 vteřin a zapsat se tak do knihy rekordů.

Reklama