Hlavní obsah

Zapomeňte na sladkosti, kytky. Na Valentýna se běhá ve Stromovce

Praha

Snídaně ve dvou, oběd ve dvou, večeře ve dvou. K tomu překvapení z květinářství a jako tečka - sladká pozornost v podobě čokoládového srdce. Klasika, vše se roky opakuje jako ohraná deska. Ale co si na svátek zamilovaných jít zaběhat? A co třeba do Stromovky? Dát si pět kilometrů na pohodu a poté se vrátit ke klasice s vyplavenými endorfiny.

Foto: RunCzech

Radost z běhu je nejvíce.

Článek

V minulém, premiérovém roce, který pořádal RunCzech, proběhlo Stromovkou téměř pět set běžců. „Přijít můžete v páru nebo single. Nezadaní mohou využít naši běžeckou seznamku Spoluběžci, takže ani oni ve finále nemusí být ve Stromovce sami," říká Václav Skřivánek, který se v 11 hodin na Výstavišti opět ujme úlohy startéra.

Brány Running Mallu se 14. února otevřou již v devět ráno. Před samotným vyběhnutím si běžci mohou vychutnat Valentýnské menu, vyfotit se před stěnou zamilovaných a bude i dárek.

Organizátoři chtějí oslnit, takže chystají rozsvítit zimní Stromovku. Jak? Stačí přijít oblečeni v červené a růžové barvě. Registrace je zdarma, zájemci však mohou přispět na dobrou věc prostřednictvím dobrovolného startovného. Celý výtěžek z něho poputuje na konto Klubu nemocných cystickou fibrózou Slané děti.

V sobotu se sice poběží pět kilometrů, ale o čas tentokrát patrně nepůjde. „Je to oslava lásky, běhání a zejména lásky k běhání. Jde o to, užít si sobotní dopoledne se svými vyvolenými či přáteli," zve na akci trenérka Tereza Bartošová.

Vyběhnete na Valentýna ve dvou?
Ano, je to příjemné
30,9 %
Ne, nuda
13,6 %
Možná
7,4 %
Lepší zůstat v posteli
48,1 %
Celkem hlasovalo 81 čtenářů.

Reklama