Hlavní obsah

Cesty za vrcholy: konec rohlíků a živočišného uhlí. Šichta pokračuje

Praha

Ústí nad Labem, tam skončil pondělní běh redaktora behani.sport.cz. Ano, kdo by si myslel, že tomu bylo jinak, tak vás musíme zklamat. Stále se drží na nohou a běží. Opět padl maratón. Druhý den s Jaroslavem Urbanem byl v podstatě stejný jako ten předchozí, kdy přijel Reného Kujana povzbudit. Jejich nohy za den naběhaly zase okolo 45 kilometrů.

Foto: Archiv: René Kujan

Dva a vozík na cestě, společně za desítkami kilometrů. René Kujan a Jaroslav Urban.

Článek
Fotogalerie

„Poslední noc jsme přečkali v penzionu Pod Lipou a svižně vyrazili. Jarda se sparťansky ujal vozíku. Já občas ještě bojoval se střevy, ale i tak jsme si díky sprinterovi Jardovi udržovali velmi slušné tempo, které nám vydrželo až do Teplic," popsal Kujan další část snad nekonečného běžeckého seriálu.

Pomozte vozíčkářům také. Podpořit organizaci CZEPA můžete libovolným finančním příspěvkem. I malá částka dokáže pomoci na vrchol! Vybranou částku ČSOB zdvojnásobí. Akce "Cesty na vrchol" odstartovala 5. června a končí 26. června.

Po předchozích dnech, kdy tělo protestovalo, přišel pokus - konec rohlíků a živočišného uhlí. Podávala se česnečka, vepřová panenka, topinka se sýrem a vajíčka. I když šlo o přejezd z extrému do extrému, došlo k pokroku, tělo přijímá potraviny. Sláva.

„To je dost velký pokrok. K tomu v Ústí hodinky nahlásily pro dnešek konec. Nejvyšší čas navštívit přátelé do Petrovic. Jarda vzal batoh a zmizel, díky za tvůj čas. Na čas zase konec střechy nad hlavou, hotelem bude opět šumící les," nahlásil do pražské základny Kujan.

Dva dny běželi jako duo. Urban nakonec dal 96 kilometrů. „Měl jsem tu čest proběhnout se a trošku podpořit akci na podporu paraplegiků - CZEPA. Byl to pro mě neuvěřitelný zážitek, při kterém jsem si mohl naplno okusit co to obnáší běžet štreku s kárkou plnou naloženou věcmi k několikadennímu běhu. Do kopce pomalu tlačit, ale brutalita byla z kopců brzdit. Každopádně vědět, že mam běžet takovou štreku 22x po sobě, tak někam radši co nejrychleji uteču. Obrovský respekt k René Kujanovi," nechal se slyšet na facebooku Jaroslav Urban.

Kdy a kde se můžete ještě potkat
18. června Sněžka (1602 m n.m.), 130 km k dalšímu vrcholu
21. června Kralický Sněžník (1423 m n.m.) 23 km k dalšímu vrcholu
22. června Smrk (1125 m n.m.) 29 km k dalšímu vrcholu
22. června Praděd (1492 m n.m.) 172 km k dalšímu vrcholu
26. června Lysá hora (1323 m n.m.)

Reklama