Hlavní obsah

Dejte vale městu, pojďte běhat lesy

Praha

Asfalt, beton, kostky. Nebaví, bolí? Tak šup mezi stromy. Opusťte město, zkuste Běhej Lesy, což je nový běžecký seriál, který vás zavede třeba do Lednice a ke Karlštejnu. A právě u tohoto středověkého hradu se poběží poprvé. V kalendáři si zaškrtněte 20. června a budete moci zapomenout na stres.

Běhej lesy Karlštejn

 
Článek

Čerstvý vzduch a 80 procent měkkého povrchu na běhání. „Trasy čtyř závodů jsou vhodné jak pro začátečníky, tak i zkušené běžce. Kratší trasy jsou dlouhé 10 kilometrů, ti zkušenější si mohou zaběhnout 21 kilometrů. Nachystány jsou závody i pro děti na 500 metrů a jeden kilometr. Účastnit se běžeckého seriálu mohou jak jednotlivci, tak týmy," hlásí organizátoři závodů.

Proč Běhej Lesy?
Zažijete jedinečnou přátelskou a rodinnou atmosféru.
Účastnit se běžeckého seriálu mohou jak jednotlivci, tak týmy.
Trasy čtyř závodů jsou vhodné jak pro začátečníky tak i zkušené běžce.
Zaběhnete si na čerstvém vzduchu a uděláte něco dobrého pro svoje tělo.
Trasy seriálu budou z 80 % na měkkém povrchu, což ocení vaše klouby.
Trávení času mezi stromy a trávou snižuje hladinu stresu v mozku.

Už 20. června odstartuje seriál závodem na trase vedoucí kolem Karlštejna a lomem Velká Amerika. Koncem července okolí Lednicko-valtického areálu. V srpnu opět Morava a setkání v Bílé, kde vás čtyřsedačková lanovka vyveze na vrchol sjezdovky, odkud se vám teprve začne měřit čas. Celý seriál bude ukončen běžeckou variantou legendárního závodu v běhu na lyžích Jizerská padesátka.

„Běhej Lesy je alternativou k městským běhům a nabízí nový běžecký zážitek v přírodě. Ve spolupráci s generálním partnerem Lesy ČR jsme hledali lokality, které budou atraktivní a vyplatí se na ně vyrazit i když zrovna nebydlíte v regionu. Každý závod bude mít vlastní atmosféru a nabídne výjimečné sportovní zážitky," vysvětluje David Douša z pořádající agentury.

Registrace do všech závodů seriálu jsou možné prostřednictvím webových stránek www.behejlesy.cz, startovné začíná na 400 Kč a nerozlišuje mezi krátkou a dlouhou trasou.

Závody seriálu Běhej Lesy 2015
20. 6. Běhej Lesy Karlštejn
25. 7. Běhej Lesy Lednice
8. 8. Běhej Lesy Bílá
5. 9. ČEZ Jizerská 50 RUN

Reklama