Hlavní obsah

Straka rozhodl v KHL nájezdy, Brendl dal už 26. gól

MOSKVA

Útočník Josef Straka rozhodl v samostatných nájezdech o vítězství Čerepovce v Kontinentální hokejové lize na ledě Dinama Minsk 3:2. Jeho tým měl na dosah výhru už v normální hrací době, ale šest sekund před sirénou vyrovnal slovenský obránce Richard Lintner.

Foto: www.khl.ru

Josef Straka v dresu Čerepovce

Článek

Jan Marek s Tomášem Rolinkem byli jedinými střelci Magnitogorsku, který prohrál 2:5 na ledě Atlantu Mytišči. Marek si navíc připsal asistenci a vylepšil si bilanci na 49 kanadských bodů, s níž se dělí o druhé místo v soutěži produktivity s Danisem Zaripovem z Kazaně. První je další kazaňský útočník Alexej Morozov s 52 body.

Gól a přihrávku v úterý zaznamenal také nejlepší ligový střelec Pavel Brendl, jenž pomohl Nižnému Novgorodu snížit v utkání s Čeljabinskem z 0:4 až na 5:6. Jeho tým nakonec podlehl 5:7. Brendl má na kontě 26 branek.

Jaroslavl deklasovala Petrohrad 5:0 i díky gólu a dvěma asistencím Zbyňka Irgla. Hostům citelně chyběl nejproduktivnější hráč týmu Maxim Sušinskij, který dostal disciplinární trest na pět zápasů za neslušná gesta vůči gólmanovi Čerepovce v předchozím utkání. "Je to moc přísné a nespravedlivé, když kvůli emocím přijdu o pět zápasů. Doplatí na to naše liga. Lidi chodí na hokej kvůli emocím a tady je dostali," komentoval úterní verdikt disciplinární komise Sušinskij.

KHL:
Atlant Mytišči - Magnitogorsk 5:2 (za hosty Marek 1+1, Rolinek 1+0, Kudrna 0+1), MVD Balašicha - Ufa 2:5 (za hosty Mikeska 0+1), Nižnij Novgorod - Čeljabinsk 5:7 (Brendl 1+1 - Vorel 0+1), Viťaz Čechov - Nižněkamsk 2:1, Dinamo Minsk - Čerepovec 2:3 po sam. nájezdech (rozhodující nájezd Straka), Jaroslavl - Petrohrad 5:0 (Irgl 1+2, Vašíček 1+0), Spartak Moskva - Togliatti 3:2 po sam. nájezdech.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.