Hlavní obsah

CSKA - Lev 3:2Stav série 2:0Proklatá prodloužení! Lev ztratil proti CSKA vyhraný zápas a z Moskvy se vrací s prázdnou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Radulov 1 : 0
23. Danielsson 1 : 1
45. Birner 1 : 2
58. Rylov 2 : 2
90. Grigorenko 3 : 2
Záznam online reportáže

Moskva/Praha
Aktualizováno

Hokejisté pražského Lva i ve druhém zápase osmifinálové série play-off Kontinentální ligy prohráli na ledě CSKA Moskva 2:3 po prodloužení, tentokrát rozhodující gól inkasovali až ve druhém dvacetiminutovém nastavení, konkrétně v 90. minutě. Čtvrteční zaváhání mrzí o to víc, že svěřenci kouče Václava Sýkory ještě dvě minuty před koncem třetí třetiny vedli. Série hraná na čtyři vítězné duely pokračuje v neděli a pondělí na ledě Lva v Holešovicích.

Foto: levpraha.cz

Petr Vrána ze Lva Praha padá po střetu s Radulovem (vpravo).

Článek

Vyvarovat se častých vyloučení, která je stála úvodní zápas. Přesně takový cíl měl Lev před druhým pokračováním série s CSKA. Jenže už v osmé minutě hosté pykali za příliš mnoho hráčů na ledě a následně měli štěstí, že Igor Radulov trefil jen tyčku. Jenže v druhé přesilovce už domácí udeřili, Alexandr Radulov parádní střelou z pravého kruhu vymetl střelou na vzdálenější tyč horní růžek Pöpperleho branky.

Jenže na svou nedisciplinovanost v úvodu druhé třetiny doplatil i bývalý armádní klub. Mäenpää v početní výhodě střílenou přihrávkou vybídl Danielssona, jenž pohotovou tečí srovnal. Ve 32. minutě byl CSKA blízko k opětovnému vedení. To Alexandr Radulov nezištnou přihrávkou našel svého staršího bratra Ivana, ten však místo zcela prázdné branky zamířil podruhé v zápase do tyče. Jak jinak, než v přesilové hře...

Lva dělily od výhry dvě minuty

Ve čtvrté minutě třetí části se nejprve blýskl Pöpperle, když zlikvidoval rychlý brejk Davise, z protiútoku pak navíc vypálil Vrána a Birner pak dorážkou ze vzduchu poslal Lva vůbec poprvé v sérii do vedení.

CSKA okamžitě přidal na aktivitě, osamocenému Spruktsovi však před Pöpperlem na poslední chvíli utekl puk, český gólman pak svůj tým podržel i proti Širokovově zakončení z levého kruhu. Jenže 121 vteřin před třetí sirénou si vzal slovo znovu Alexandr Radulov, po jehož skvělé přihrávce poslal zápas do prodloužení autor středečního vítězného gólu Rylov.

Rozhodla až 90. minuta

V jeho deváté minutě nejprve zachránil Lva po Davisově "baseballové" střele ze vzduchu Pöpperle, o čtyři minuty později zase mohl na druhé straně rozhodnout Cipulis, gólman Staňa se však roztáhl po ledě a kotouč betonem vyrazil. A protože v play-off KHL nerozhodují o vítězi samostatné nájezdy, šlo se do druhého dvacetiminutového nastavení. V 90. minutě vypálil zpoza obránce Grigorenko a Pöpperle kvůli zakrytému výhledu nestačil zareagovat.

Lev tak i druhý zápas ztratil v prodloužení, nyní se série stěhuje do pražských Holešovic, kde se bude hrát v neděli a pondělí.

"První třetina nebyla úplně podle našich představ, ale od druhé jsme se domácím vyrovnali. Měli jsme šance rozhodnout v základní části i v prodloužení. Štěstí ale bylo tentokrát na straně domácích. Věřím, že v Praze již bude na naší straně," řekl trenér Lva Václav Sýkora pro oficiální internetové stránky pražského klubu.

Dynamo udolalo Slovan v prodloužení

Hráči moskevského Dynama zvládli i druhý domácí zápas proti Slovanu Bratislava. Slovenský celek zdolali 3:2 po prodloužení a v sérii vedou 2:0. Jedním gólem pomohl k triumfu útočník Jakub Petružálek.

Sedmadvacetiletý křídelník otevřel už ve 2. minutě skóre. Jenže hosté ve druhé třetině stav otočili. Nejprve se trefil po Vondrkově přihrávce Bližňák a po něm rozvlnil síť Kukumberg. Slovan však těsný náskok neudržel a ještě do druhé přestávky srovnal Sopin. Stejný hráč pak v prodloužení zařídil moskevskému celku výhru.

Play-off Kontinentální hokejové ligy - osmifinále:
Západní konference - 2. zápasy:
CSKA Moskva - Lev 3:2 po 2. prodl. (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 15. A. Radulov (I. Radulov), 58. Rylov (A. Radulov, I. Radulov), 90. Grigorenko (Širokov, Kvaša) - 23. Danielsson (Mäenpää, Oystrick), 45. Birner (Vrána, Řepík). Rozhodčí: Odinš, Rönn - Balodis, Dědulja. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 2247. Stav série: 2:0.
CSKA Moskva: Staňa - Rylov, Rjasenskij, Denisov, Morrisonn, D. Markov, Ožiganov, Kondratěv, Marčenko - Persson, A. Radulov, I. Radulov - Širokov, Grigorenko, Kvaša - Kozlov, Prochorkin, Davis - Kugryšev, Sprukts, Ljubimov. Trenér: Vjačeslav Bucajev.
Lev Praha: Pöpperle - Nakládal, Oystrick, Němec, Lepistö, Mikúš, Mäenpää, Krejčík - Klepiš, Novotný, Danielssson - Řepík, Vrána, Birner - Hossa, Surový, Cipulis - Niživijs, Cingel, T. Rachůnek - Sekáč. Trenér: Václav Sýkora.
Jaroslavl - Čerepovec 2:1, stav série: 1:1
Petrohrad - Atlant Mytišči 7:0 (Průcha 0+1), stav série: 2:0
Dynamo Moskva - Slovan Bratislava 3:2 v prodl. (Petružálek 1+0 - Vondrka 0+1), stav série: 2:0.
Východní konference - 1. zápasy:
Omsk - Novosibirsk 5:0
Čeljabinsk - Barys Astana 3:4 v prodl.
Magnitogorsk - Ufa 3:4 v prodl.
Kazaň - Nižněkamsk 5:1.

Reklama