Hlavní obsah

Adrenalin v kleci. Čech vystřelil tvrdé KO, řádili i bouřliváci. Zranění rozhodčího

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí štace na britských ostrovech v podání domácí organizace Oktagonu MMA přinesla možná až nečekaně nemilosrdnou zábavu v kleci. Z trojlístku českých nájezdníků sice jako jediný slavil Andrej Kalašnik, jeho šokující rychlý knokaut se ovšem zařadil mezi nejdrtivější ukončení večera. K nelibosti diváků slavila i trojice bouřliváků Akonne Wanliss, Shem Rock a Denis Frimpong. Došlo i ke jmenování šampiona muší váhy, jímž se stal novic v organizaci Angličan Sam Creasey.

Daniel Škvor odklepal ve druhém kole. Iru Fleurymu premiéra v organizaci Oktagon vyšla na jedničku Video: OKTAGON TV

 
Článek
Fotogalerie

Jak už bylo řečeno, fantastické KO doručil český milovník extravagance Andrej Kalašnik. Jeho výstřel levou rukou po bezmála půl minutě boje otřásl soupeřem natolik, že se záhy nelítostně poroučel na podlahu. Následovala závěrečná pasáž kladívek, po níž vybuchl gejzír radosti. Kalašnik zápas ukončil během třiačtyřiceti vteřin s tím, že neinkasoval jediný úder. Rychlá a čistá práce. „Ať už vyhraju, nebo prohraju, vždycky to bude párty! Mám prostě dobrou levou ruku,“ žertoval Čech s ukrajinskými kořeny, který navíc získal bonus ve výši 5 tisíc (přibližně 120 tisíc korun) za výkon večera.

Hodně se slibovalo od střetu dvojice obrů v polotěžké divizi. Na jedné straně Čech Daniel Škvor, na té druhé urostlý Ir Will Fleury, který byl dokonce před časem v zámořské organizaci PFL pozitivně testován na doping. Debut v největší česko-slovenské MMA organizaci mu ovšem vyšel na jedničku. V souboji s pětkou divize prokázal nejen tvrdé údery pěstmi, ale také efektivní práci na zemi, která byla klíčová. Ve druhém kole přišlo finální škrcení, kterému Škvor nedokázal vzdorovat.

Líp to trefit nešlo. Andrej Kalašnik vyřídil Etebara za pouhých 43 vteřinVideo: OKTAGON TV

„Na svůj výkon dnes nejsem pyšný, před dvěma týdny jsem si totiž poranil palec. Je to vážné zranění, ale nevzdal jsem to,“ přiznal Fleury zdravotní problémy během přípravy. „Jednou rukou jsem ale dokázal ukončit pětku divize, a proto chci co nejlepšího soupeře na turnaj do Frankfurtu. Až se dám plně zdravotně do pořádku, tak ukážu svoji stoprocentní verzi,“ ukončil prohlášení s tím, že útočí na titulový opasek, který je minimálně do června v moci Karlose Vémoly.

Oktagon 56, BirminghamOficiální výsledky
Aaron Aby – Sam CreaseyVítěz: Creasey (body – jednomyslně)
Akonne Wanliss – Sahil SirajVítěz: Wanliss (1. kolo – KO)
Shem Rock – Stefano CatacoliVítěz: Rock (1. kolo – submise)
Will Fleury – Daniel ŠkvorVítěz: Fleury (2. kolo – submise)
Liam Etebar – Andrej KalašnikVítěz: Kalašnik (1. kolo – KO)
George Staines – Tomáš CigánikVítěz: Staines (body – jednomyslně)
Jakub Dohnal – James HendinVítěz: Hendin (2. kolo – TKO)
Denis Frimpong – Callum MullenVítěz: Frimpong (body – jednomyslně)
Mick Stanton – Kamil WojciechowskiVítěz: Stanton (3. kolo – TKO)
Ammari Diedrick – Daniel HromekVítěz: Diedrick (1. kolo – KO)
Bakhtyaar Oryakhail – Mbaye GayeVítěz: Oryakhail (3. kolo – TKO)
Megan Morrisová – Aitana ÁlvarezVítězka: Álvarez (body – jednomyslně)

Školu hrou předvedl milovaný i nenáviděný irský bouřlivák Shem Rock. Také před soubojem se Stefanem Catacolim toho napovídal opravdu dost, o to skromnější byl v kleci. Hru kočky s myší završil trpělivým přechodem ke škrcení, během nějž je jako doma. K jeho radosti bylo odklepáno po minutě a 47 vteřinách. „Je to obrovské vítězství, obrovská Shemova show. Je super být po roce zpět s ukončením v prvním kole,“ rozplýval se usměvavý irský bojovník.

Bouřlivák Shem Rock dal pořádnou lekci Catacolimu a teď má plány s Jaroslavem Pokorným Video: OKTAGON TV

Rock má další plány jasné, chce dokonat souboj s českým bijcem Jaroslavem Pokorným, kterého loni v listopadu před jejich zápasem během vážení zranil a duel byl zcela zrušen. „Mimo UFC jsem největší britská hvězda, nikdo by mě neměl sakra odmítnout. Jardo, mám s tebou nedokončenou záležitost, máš poslední šanci podepsat smlouvu za šest týdnů do Edenu,“ navrhl Rock řežbu na fotbalovém stadionu v Praze.

„Jedi“ Wanliss přitloukl Siraje k zemi za 48 vteřin a postupuje dál v projektu Gamechanger Video: OKTAGON TV

O senzačně rychlý finiš se postaral i anglický svéráz Akonne Wanliss, jenž si vybojoval postup do čtvrtfinále milionového projektu Tipsport Gamechanger. Švédského „KO prince“ Sahila Siraje, s nímž dlouhé týdny předtím vedl bouřlivé diskuze, a dokonce před více než měsícem došlo ke konfliktu s jeho týmem, přitloukl k zemi za 48 vteřin. Poplach a zděšení bylo rázem na světě. Takhle rychlý konec důležitého souboje se rozhodně nečekal.

Nedobře dopadl i další český nájezdník Jakub Dohnal. 32letý fighter se sice na konci loňského roku neúspěšně drápal k titulu v pérové divizi, ze současné pozice desítky divize ovšem velice tvrdě narazil na místního bijce Jamese Hendina. Zkrvavený a značně zdemolovaný Čech nakonec vytrvalému nátlaku podlehl sedmnáct vteřin před koncem druhé pětiminutovky. Hendin se na domácí půdě postaral o suverénní jízdu, během níž vyprodukoval dohromady 104 úderů.

V hlavní bitvě galavečera exceloval Angličan Sam Creasey, který i v odvetné řežbě proti krajanovi Aaronu Abymu předvedl dominantní výkon, díky němuž usedl na šampionský trůn muší divize. Tichý samuraj, milovník zvířat, a především dvojnásobný král tamní populární organizace Cage Warriors, soupeře předčil ve všech ohledech a bodově si získal všechny rozhodčí.

K nešťastnému a málo vídanému zranění rozhodčího došlo během střetu mezi Slovákem Danielem Hromkem a Angličanem Ammarim Diedrickem. Elitní český sudí Pavel Touš si způsobil zdravotní problémy po dopadu na zem, kdy skokem mezi oba bojovníky ukončoval zápas. „Rameno mám zpět na místě, bohužel ale s největší pravděpodobností nevydržely vazy. Díky všem za podporu, brzo budu zpět,“ informoval český rozhodčí krátce po bolestivém incidentu na sociálních sítích.

Další turnaj česko-slovenského giganta je plánován na 4. květen do německého Frankfurtu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.