Hlavní obsah

Kinclova bitva v Edenu. Předvedeme lepší zápas než Attila s Karlosem, věří si šampion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak bylo už před několika měsíci naznačeno, tak se tak událo. Turnaj Oktagon 58, k němuž dojde již 8. června na fotbalovém stadionu v Edenu, poznal složení druhé titulové bitvy. Tváří v tvář se před zhruba 27 tisíc diváky postaví trojnásobný obhájce pásu šampiona střední váhy Patrik Kincl, který vyzve lačnícího dlouhána Matěje Peňáze. Byť se bude jednat o hlavní předzápas akce, atraktivitou by však mohl překonat vrchol turnaje v podobě Odvety století mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem. „Jsem přesvědčený, že po sportovní stránce předvedeme lepší zápas,“ věří 34letý Kincl.

Další velký zápas pro Oktagon v Edenu. Patrik Kincl proti Matěji PeňázoviVideo: Sport.cz

 
Článek

Bezesporu se bude jednat o obrovské trháky, které by se svou velikostí klidně zařadily mezi ty největší v historii domácí bojové scény. A jelikož organizace Oktagon MMA nastavila laťku v podobě fotbalového stadionu v Edenu opravdu vysoko, zvolila do popředí turnaje s pořadovým číslem 58 Odvetu století mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem. Důvodů je hned několik.

Jednak se o druhém měření sil domácích legend spekulovalo už značnou dobu a největším smyslem dával právě fotbalový stadion, na druhou stranu má dojít k loučení legendárního Karlose Vémoly. A kde jinde než na zeleném pažitu před obrovskou masou lidí a v souboji s dlouholetým rivalem. Nutno ještě dodat, že se dlouhé týdny čekalo na rozhodnutí 34letého Kincla, který podepsal s Oktagonem novou smlouvu, aby následně s chutí přijal bitvu s krajanem Peňázem o titul ve střední divizi.

Patrik Kincl má jasno, kde bude působit. Vzal v potaz budoucnost i fanoušky.Video: Sport.cz

Dvě titulové bitvy by měly být zárukou mimořádné kvality. Turnaj táhne nejen marketingově, ale i z hlediska atraktivity. Oktagon navíc podle svých slov láká na nejlepší kartu své historie. „Z hlediska marketingu je Odveta století pro lidi asi chytlavější, ale po sportovní stránce jsem přesvědčený, že s Matějem předvedeme lepší zápas,“ věří si loňský Vémolův přemožitel Kincl.

„Lidi říkali, že naše odveta ztrácí na atraktivitě, ale jsem zvědavý, kdo v den zápasu se na to nebude dívat a raději řekne, že se podívá další den,“ usmívá se Végh, dle jehož názoru není Odveta století ten správný název. „Zápas století už byl, ideální by bylo odveta Attila vs. Karlos. To století je tam zbytečné. Už to bylo a už to znovu nebude.“

Kinclovo setrvání na domácí scéně dává zatím nevyprodanému turnaji (kapacita zhruba 27 tisíc) další náboj. „Patrik je nejžádanější střední váha v Evropě a představí se na největším turnaji, který na česko-slovenské scéně lze uspořádat. Jsme rádi, že můžeme fanouškům přinést to nejlepší na ten největší turnaj, který jsme kdy dělali,“ zářil na sociálních sítích Ondřej Novotný, spoluzakladatel Oktagonu MMA.

Odveta ztrácí na atraktivitě? Jsem zvědavý, kdo se na ten zápas nebude dívat, reaguje Attila Végh a poodhaluje taktiku na KarloseVideo: Sport.cz

Není proto překvapením, že byť je na papíře vedena jako hlavní zápas právě odveta Vémoly s Véghem, přesto mnozí staví do popředí Kinclovu čtvrtou obhajobu titulu. „Každý fanoušek si může sám vybrat, který zápas mu přijde lepší. Za mě je Odveta století souboj dvou legend. Dva bojovníci, kteří ve své éře dosáhli v MMA absolutního stropu. Attila se stal šampionem Bellatoru, Karlos zase byl první Čech v UFC,“ připomíná úspěchy Pavol Neruda, druhý ze zakladatelů.

„Očekávám skvělý zápas dvou celospolečenských celebrit, že to v tomto případě ani nejde překonat. Je ale pravda, že Patrik je nejlepší napříč všemi váhami, což je extrémní status. Matěj je naopak velká hvězda, což samo o sobě je velikostí tak obrovský zápas, že se za mě přibližuje Odvetě století. Jsou to suverénně největší souboje, které se na domácí scéně dají domluvit. Fanoušky proto chápu v obou směrech,“ dodává Neruda.

Do klece se mimo jiné vrací mimořádně oblíbený český bijec David Kozma, stejně tak dojde k pokračování milionového projektu s názvem Tipsport Gamechanger. Galavečer zatím obsahuje devět zápasů, další zajisté přijdou. „Všichni píšou, že je to nejlepší karta v historii, a podle mě mají pravdu. Každý zápas za to stojí a nevyplatí se ani na vteřinu mrkat,“ souhlasí uzbecký bijec Machmud Muradov.

„Jedna věc je Odveta století, kde sice Karlos v prvním zápase prohrál, ale to nevadí. Beru to tak, že jdou proti sobě dvě legendy. Další zápas je Kincl proti Peňázovi, což je také super souboj. Pokud si Matěj pohlídá jeho postoj, tak vyhraje. Pokud se naopak Kinclovi povede soupeře hodit, tak vyhraje on. Je to zajímavý match-up,“ doplňuje někdejší bojovník Oktagonu.

8. červen se nezadržitelně blíží a spolu s ním i očekávaný konec legendárního Karlose Vémoly. Bude tomu skutečně tak?

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.