Hlavní obsah

Vémola shodil 12 kilo! Budu dvojnásobný šampion, říká. Drsný vzkaz také od Kincla

Aktualizováno

Naváženo. Bojovníci sobotního turnaje Oktagon 43 mají za sebou podstatný krok před boji v kleci. Největší pozornost se pochopitelně upínala směrem k dlouho očekávané odvetě mezi Patrikem Kinclem a Karlosem Vémolou. A také oni si počínali na jedničku. Terminátor sice před vstupem na váhu vypadal dost zničeně, ale ukázal, že shazovací tempo stále ovládá. Jeho dlouholetý rival naopak působil značně uvolněně. Titulové bitvě o pás střední váhy tak už nic nebrání.

Největší martýrium je za nimi. Karlos Vémola i Patrik Kincl navážili. Velké bitvě nic nestojí v cestěVideo: Sport.cz

 
Článek

Jako první na váhu vstoupil právě Terminátor, který bude v roli titulového vyzyvatele. Už jeho samotný příchod sklízel dojem, že si dal pořádně do těla a sáhl si na dno svých sil. Ale vyplatilo se! Váhový limit stanovený do 83,9 kg bezpečně zvládl, ba dokonce navážil o 200 gramů méně.

A pochopitelně mu spadl obrovský kámen ze srdce. „Děkuji všem, kteří věřili, že Terminátor nepatří do starého železa. Ještě včera mi zbývalo 12 kilogramů a 40% lidí říkalo, že to nezvládnu. Ale já to zvládl! Zítra budu dvojnásobný šampion," řekl sedmatřicetiletý král polotěžké divize, který nedávno zvládl potřebný test v podobě výhry nad samojským bojovníkem Al Matavaem.

Trable Alexe Lohorého. Před bitvou s Davidem Kozmou nenavážil. Růžový panter bez problémůVideo: Sport.cz

Současný šampion divize do 84 kilogramů Patrik Kincl byl o poznání svěžejší. Od nástupu k váhovému pultíku působil ledově klidně a očekávalo se, že také on dokáže v poklidu navážit. A stalo se. Rodák z Hradce Králové navážil 83,8 kilo a už teď se nemůže dočkat sobotního měření sil.

„Pět let na to čekám. Je to šílené. Zabiju ho, určitě!" sdělil odvážně Kincl směrem k mikrofonu. „Konečně je to tady! Už jsem si myslel, že je to ztracené, ale je to tady. Vytrvalost, houževnatost a disciplína vás vždycky dovedou tam, kam chcete. Věřte v sebe a pak to vždycky dobře dopadne," předesílá s úsměvem Kincl.

Ostatně skvěle si počínala naprostá většina zápasníků. Jako jediný si při prvním pokusu nedokázal s váhou porazit Francouz Alex Lohoré (78,7 kg, limit do 77,6), kterého následně čekaly perné dvě hodiny shazování do druhého pokusu. Ten už byl úspěšný (77,5), a také čtvrtfinálové bitvě projektu Tipsport Gamechanger proti českému bojovníkovi Davidu Kozmovi nic nebrání.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Jako jediný se k oficiálnímu vážení nedostavil anglický ranař Lee Chadwick, který si povinnosti před soubojem s Polákem Robertem Bryczekem splnil později. Měl totiž hasičské zkoušky a navážit musel skrze videohovor z Liverpoolu. Také v tomto případě vše bez komplikací (84,4 kg). Karta turnaje Oktagon 43 tak nepostihne žádné zemětřesení.

Všichni aktéři pražského galavečeru se ještě v pátek večer (17:00) dostaví na veřejné vážení do Galerie Harfa, kde budou k vidění i poslední staredowny. Očekávat se dá pořádný příval obecenstva, které bude především s napětím vyhlížet pohled z očí do očí v podání šampionů Karlose Vémoly a Patrika Kincla.

Reklama