Hlavní obsah

Sezona snů vynesla českému závodníkovi angažmá v Quick-Stepu

Český cyklista Jan Hirt po životním šestém místě na Giru d'Italia změní působiště, od nové sezony bude jezdit za Quick-Step Alpha Vinyl. Dosavadní člen stáje Intermarché-Wanty-Gobert podepsal ve slavnějším belgickém týmu dvouletou smlouvu do konce roku 2024.

Foto: @faustocoppi60, Twitter

Cyklista Jan Hirt na archivním snímku.

Článek

Jednatřicetiletý Hirt jezdí za současnou stáj druhým rokem. Vedle výkonů na Giru, kde vyhrál královskou horskou etapu, letos zaujal i etapovým a celkovým vítězstvím na únorovém závodu Kolem Ománu.

Ve Quick-Stepu by se měl Hirt potkat s Josefem Černým, s nímž už v minulosti závodil za polský tým CCC. Zdeněk Štybar naopak na konci sezony po jednácti letech elitní belgickou stáj opustí.

Quick-Step patří co do počtu výher k nejúspěšnějším týmům ve WorldTour, letos jeho jezdci vedou žebříček s 39 triumfy. Až na výjimky stáj nespoléhá na ryzí vrchaře, ale spíše na klasikáře a spurtéry.

"Jan Hirt nám dodá vrchařské kvality. Jezdí dobře už několik let, jak jsme viděli na letošním Giru d'Italia. Dokáže si dojet pro kvalitní výsledky, ale také umí tvrdě pracovat pro ostatní," uvedl na webu týmu jeho dlouholetý šéf Patrick Lefevere.

Třebíčský rodák Hirt jezdil už v roce 2014 za Etixx, jenž byl rozvojovým týmem Quick-Stepu. V roce 2015 vstoupil do profipelotonu v barvách CCC, v nichž v roce 2017 zažil díky dvanáctému místu na Giru vydařený debut na Grand Tour. I díky němu se od následující sezony posunul mezi worldtourovou elitu a dva roky jezdil za Astanu. Rok 2000 strávil Hirt opět v CCC a nyní závodí druhým rokem za Intermarché-Wanty-Gobert, v jehož dresu se tento týden představí na nejvýznamnějším českém etapovém závodu Sazka Tour.

Quick Step dnes zároveň ohlásil příchody Belgičana Tima Merliera a Dána Caspera Pedersena. "Všichni tři jezdci mají vynikající individuální schopnosti, ale jsou to také skvělí lidé, kteří zapadnou dobře do naší 'Vlčí smečky' a její filozofie. Těšíme se na spolupráci s nimi," řekl Lefevere.

Reklama

Související témata: