Hlavní obsah

Sparta má první výhru pod Priskem. Slaví i Slavia, stínem likvidační faul na Ewertona jen za žlutou

Aktualizováno

Po nulovém zisku v úvodním kole se pražská fotbalová „S“ dočkala v tom druhém výher. Sparta pod koučem Priskem slaví premiérové vítězství v soutěžním utkání, když v Českých Budějovicích uspěla 2:0. Slavia triumfovala 4:1, dva její góly vstřelil obránce Jurásek a stylově tak oslavil nedělní 22. narozeniny. Mladá Boleslav dvakrát smazala náskok Jablonce a brala bod po remíze 2:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost fotbalistů Slavie během utkání s FC Trinity Zlín v utkání Fortuna ligy.

Článek
Fotogalerie

Sparta vstoupila do sezony vyřazením s norským Vikingem Stavanger v kvalifikaci Konferenční ligy a v prvním kole nestačila na Liberec. Až na čtvrtý pokus se v soutěžním utkání pod vedením dánského kouče Briana Priskeho dočkala vítězství. V Českých Budějovicích pomohl Letenským brzký gól Höjera, vedení ještě před půlí pojistil Tomáš Čvančara. Ten v útoku nahradil potrestaného Jana Kuchtu, jenž pyká za červenou kartu.

Letenští tak neprohráli v lize v Českých Budějovicích už sedmkrát po sobě. Dynamo tak nenavázalo na úvodní vítězství nad Pardubicemi.

Být skautem Sparty, sáhl bych po jiném hráči. Stanislav Levý doporučuje posilu v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Snový debut v nejvyšší soutěži prožil dvacetiletý záložník Marek Icha, jemuž netrvalo ani deset minut, aby poslal Slavii proti Zlínu do vedení. A když ještě do přestávky přidal druhý gól Jurásek, vypadalo to na snadnou práci pro sešívané.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie oslavují gól Davida Juráska proti Zlínu.

Jenže krátce po změně stran snížil Jawo a Ševci ucítili šanci. Když ale jejich kapitán Procházka šel po druhé žluté a červené kartě předčasně do sprch, Zlín už síly na vyrovnání neměl. Naopak střídající Schranz a podruhé Jurásek upravili na konečných 4:1. Stínem je však zranění Ewertona, jenž nedohrál po likvidačním zákroku Cedidly, který sudí Černý překvapivě ocenil jen žlutou kartou.

Slovácko v úvodu ligy remizovalo na hřišti brněnského nováčka 2:2 a ve čtvrtek podlehlo v Istanbulu 0:3 Fenerbahce ve 3. předkole Evropské ligy. Tým trenéra Martina Svědíka se potřeboval chytit a nakonec se mu to proti Votrokům povedlo. Ve druhé půli hrál poslední vítěz domácího poháru přesilovku po vyloučení Adama Gabriela a vytěžil z ní vítězný gól Vlastimila Daníčka.

Mladá Boleslav po bezbrankové remíze ve Zlíně dosáhla i podruhé na bod za nerozhodný výsledek. Tentokrát jej brala v domácím duelu s Jabloncem. Středočeši dvakrát prohrávali, chvíli před koncem srovnal Mareček na konečných 2:2.

Program 2. ligového kola
Sobota
Liberec - Teplice 5:1
Plzeň - Pardubice 2:1
Olomouc - Brno 0:2
Bohemians - Ostrava 3:3
Neděle
České Budějovice - Sparta 0:2
Branka: 2.Höjer, 27. Čvančara.
Slovácko - Hradec Králové 1:0
Branka: 58. Daníček.
Mladá Boleslav - Jablonec 2:2
Branky: 21. Matějovský z pen., 78. Mareček - 5. Sejk, 34. Jovovič.
Slavia - Zlín 4:1
Branky: 10. Icha, 31. a 90.+2 Jurásek, 85. Schranz - 49. Jawo.

Reklama

Související témata: