Hlavní obsah

Slavia i s Kolářem ovládla vršovické derby a znovu vede. Boleslav urvala bod, Teplice vyhrály

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Plzeň se v sobotu vrátila na první příčku a hodila rukavici sešívaným. Obhájci titulu ji v derby zvedli. Slavia v Edenu porazila Bohemians 1:0 a vrátila se díky lepšímu skóre do čela tabulky. Nedělní program 22. kola fotbalové Fortuna ligy nabídl ještě další dvě utkání. Mladá Boleslav s Libercem remizovala 3:3, domácí už prohrávali o dva góly. Teplice v klíčovém duelu o záchranu porazily Karvinou 1:0. Zápas Jablonce se Spartou byl kvůli vydatnému sněžení dopoledne odložen.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Peter Olayinka ze Slavie Praha a jeho gól na 1:0 během utkání s Bohemians 1905.

Článek
Fotogalerie

Sešívaní použili recept Plzně, jedna trefa jim ke štěstí stačila. Slavia zvítězila ve vršovickém derby nad Bohemians 1905 1:0. Souboj rozhodl ve 43. minutě Peter Olayinka. Obhájce titulu z Edenu po úvodní jarní porážce doma s Karvinou v nejvyšší soutěži podruhé za sebou zvítězil 1:0 a vrátil se do čela tabulky o skóre před druhou Plzeň. Klokani na Slavii v lize popáté za sebou nebodovali, prohráli popáté z posledních šesti kol a jsou dvanáctí.

Na slávistickou lavičku se vrátil kouč Trpišovský, který kvůli nemoci chyběl při čtvrtečním úvodním utkání vyřazovací fáze Konferenční ligy v Istanbulu, kde červenobílí zvítězili nad Fenerbahce 3:2. Domácí trenéři udělali čtyři změny v základní sestavě, do branky se po čtyřech měsících vrátil Kolář.

Mladá Boleslav po středečním debaklu 0:4 s Jabloncem v pohárovém čtvrtfinále hostila Liberec. Slovan v nejvyšší soutěži nepodlehl Středočechům již dvanáctkrát v řadě. Utkání totiž skončilo 3:3, přestože domácí prohrávali o dvě branky. Ve druhé minutě nastavení zařídil dělbu bodů Brazilec Ewerton, který stejně jako liberecký Jan Matoušek vstřelil dva góly.

Středočeši nevyhráli ani třetí jarní kolo, posunuli se však na šesté místo. Slovan, jenž v úterní dohrávce prohrál ve Zlíně 0:2, nezvítězil v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou a je desátý. K dobru má odložený domácí souboj s předposledními Pardubicemi.

Teplice doma porazily Karvinou 1:0 a udělaly důležitý krok k záchraně v nejvyšší soutěži. Utkání dvou sestupem ohrožených týmů rozhodl ve 22. minutě Jan Fortelný.

Severočeši naplno bodovali i ve třetím jarním zápase, vyhráli pátý z šesti posledních ligových duelů a posunuli se na 13. místo neúplné tabulky. Karviná zůstává po první letošní porážce dál poslední, devět bodů ztrácí na patnácté Pardubice. Východočeši mají dva zápasy k dobru.

Program 22. ligového kola:
Sobota
Zlín - Slovácko 1:0
Pardubice - Hradec Králové 0:0
Ostrava - Olomouc 1:0
České Budějovice - Plzeň 0:1
Neděle
Mladá Boleslav - Liberec 3:3
Branky: 9. a 90.+2 Ewerton, 69. Hlavatý - 24. a 53. Matoušek, 29. Rondič
Teplice - Karviná 1:0
Branka: 22. Fortelný
Slavia - Bohemians 1:0
Branka: 43. Olayinka
Jablonec - Sparta odloženo

Reklama

Související témata: