Hlavní obsah

Jablonec dál krvácí. Rada a spol. odletí do Španělska bez Pleštila

Už třetí hráč základní sestavy v zimní pauze opouští Jablonec. Severočeši v pondělí v podvečer zamíří na herní soustředění do Španělska bez Dominika Pleštila. „Chybí ve výpravě, protože se u něj jedná o přestupu do zahraničí,“ vysvětluje tiskový mluvčí Jablonce Martin Bergman.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Vondra z Bohemians a Dominik Pleštil z Jablonce během utkání Fortuna ligy.

Článek

Nabídka na 22letého rychlonohého hráče dorazila na Střelnici o víkendu z norského klubu Bodo/Glimt. Skandinávci mají Pleštila v hledáčku již delší dobu a je pravděpodobné, že tentokrát transfer vyjde. Podle informací Sport.cz hráč přestup preferuje.

„Bude nám chybět. Jde o rychlostní typ hráče, byť u něj byl trošku problém, že nebyl v zakončení tak efektivní. Ale za poslední rok udělal hodně velký posun, i když měl nějaké zdravotní problémy. Zesílil, na hřišti je sebevědomější. Rozhodlo, že pravidelně hrál. Určité oslabení to je, však šlo o hráče základní jedenáctky. Na druhou stranu je to pro nás vyznamenání," okomentoval další újmu jablonecký trenér Petr Rada.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Jablonce Petr Rada.

Vstřebat však už musí ztrátu třetího ofenzivního hráče. V zimní pauze přestoupil do Sparty Tomáš Čvančara a v minulém týdnu stvrdila přestup do polského Lubinu dlouholetá opora týmu Martin Doležal. Tým posílil z druholigové Líšně útočník Jan Silný a z hostování se vrátil Davis Ikaunieks.

Ten však prozatím spolu s kapitánem Tomášem Hübschmanem a Vlastimilem Hrubým zůstávají doma. „Během posledních dnů aktuální zimní přípravy si přivodili zranění, která nejsou vážná, ale vyžádají si ještě další vyšetření a léčení, proto se k týmu ve Španělsku připojí později," vysvětlil Bergman. Vážnější situace je u dalšího útočníka Martina Nešpora, který léčení dlouhodobějšího zranění absolvuje na severu Čech.

Do po podzimu čtrnáctého celku přestoupil mladý gólman Jakub Surovčík. Spekuluje se i o příchodu Lukáše Juliše ze Sparty, s níž Jablonec o hostování jedná a je možné, že k němu dojde ve Španělsku, kde se chystá i Sparta.

Zelenobílí na herní soustředění berou také mladíky z béčka Michala Černáka a Vojtěcha Weraniho. Na desetidenním soustředění nedaleko Marbelly Radu a spol. čekají přípravné zápasy mimo jiné s Lokomotivem Moskva s ex-slávistou Janem Kuchtou a Rostovem. Severočeši jsou v lize čtrnáctí a na jaře je čeká tuhý boj o záchranu. Jarní sezonu odstartuje domácím zápasem s Olomoucí, na startu však bude postrádat vykartovaného Michala Surzyna a Jakuba Považance. „Bude to těžší, ale budeme bojovat," slibuje Rada.

Reklama

Související témata: